Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ο Τάσος Πετρόπουλος στα γραφεία της «Σχεδίας»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Τάσος Πετρόπουλος στα γραφεία της «Σχεδίας»

Αύριο Τρίτη στις 16:00, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κύριος Αναστάσιος Πετρόπουλος θα διαβεί την πόρτα των μικρών γραφείων της «Σχεδίας» στο Μεταξουργείο, για να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους του ελληνικού περιοδικού δρόμου, να συνομιλήσει μαζί τους και, κυρίως, να ακούσει από πρώτο χέρι ιστορίες αγωνίας μα και ελπίδας, να αφουγκραστεί τον καθημερινό αγώνα των συνανθρώπων μας εκείνων που έχουν πιαστεί (και) από μια «σχεδία», στον έντιμο και μεγάλο αγώνα τους να ξανακερδίσουν την ίδια τους τη ζωή.

«Όπως ενημερωθήκαμε, καιρό τώρα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κύριος Αναστάσιος Πετρόπουλος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να επισκεφτεί τα γραφεία της «σχεδίας», να γνωριστεί από κοντά και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της, τόσο με εκείνους που βρίσκονται πίσω από τη δομή αλληλεγγύης που είναι η «σχεδία» μα κυρίως με τους διανομείς της, τους ανθρώπους με το κόκκινο γιλέκο, που στέκονται καθημερινά εκεί, στις γωνιές της πόλης, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή, την ίδια τη ζωή» αναφέρει η «Σχεδία» και προσθέτει:

«Ο δημόσιος διάλογος που άνοιξε με την επιβολή του ΕΦΚΑ στις αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης, μια νέα συνθήκη που επηρεάζει άμεσα τον αγώνα των ιδίων και, βεβαίως, όλων εκείνων που βρίσκονται κοντά στη «σχεδία», φαίνεται πως έπαιξε το ρόλο του ώστε να «κλειδώσει» αυτή η επίσκεψη.

Έτσι, αυτή την Τρίτη 13 Μαρτίου, στις 16:00,  ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κύριος Αναστάσιος Πετρόπουλος θα διαβεί την πόρτα των μικρών γραφείων της «σχεδίας» στο Μεταξουργείο, για να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους του ελληνικού περιοδικού δρόμου, να συνομιλήσει μαζί τους και, κυρίως, να ακούσει από πρώτο χέρι ιστορίες αγωνίας μα και ελπίδας, να αφουγκραστεί τον καθημερινό αγώνα των συνανθρώπων μας εκείνων που έχουν πιαστεί (και) από μια «σχεδία», στον έντιμο και μεγάλο αγώνα του να ξανακερδίσουν την ίδια τους τη ζωή».

«Η  επίσκεψή μας στα γραφεία του περιοδικού δρόμου "Σχεδία" δηλώνει το "παρών" της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  στον αγώνα που δίνουν οι άστεγοι να σταθούν ξανά στα πόδια τους με πλήρη δικαιώματα στην εργασία, στην ασφάλιση και στη σύνταξη.

Στο πρόσωπό σας βλέπουμε κάθε συμπολίτη μας που αγωνίζεται ενάντια στις αντιξοότητες. Η Κυβέρνηση απλώνει "δίχτυ" προστασίας για την οικονομική και κοινωνική υποστήριξη όλων των πολιτών που έχουν την ανάγκη  κοινωνικής προστασίας στηρίζοντας τον αγώνα τους για την επανένταξη στην οικονομική  και κοινωνική ζωή με αξιοπρέπεια και αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης», δήλωσε ο ίδιος ο κ. Υφυπουργός εν όψει της επίσκεψης.

Της συνάντησης με τους διανομείς του ελληνικού περιοδικού δρόμου, θα προηγηθεί μια μικρή ξενάγηση στους χώρους του περιοδικού και μια ενημέρωση για τα υπόλοιπα κοινωνικά προγράμματα και τις δράσεις που αναπτύσσονται παράλληλα με τη «σχεδία», όπως είναι οι κοινωνικές περιηγήσεις «Αόρατες Διαδρομές», η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια», με τα προγράμματα κοινωνικού αθλητισμού και την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων, η «Συνδρομή Αλληλεγγύης» και, βεβαίως, το νέο βαθιά κοινωνικό, βαθιά περιβαλλοντικό πρόγραμμα «σχεδία αρτ».

Υπενθυμίζεται ότι η «Σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.). Πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι άνθρωποι που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική γη. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (4,00 ευρώ), το 67,5% (δηλαδή τα 2,70€) αφορούν απευθείας τον ίδιο τον πωλητή (ποσό που περιλαμβάνει το απευθείας έσοδο, 1,50€, για τον άνθρωπο-διανομέα, 0,65€ παρακράτηση φόρου και χαρτόσημο (20%+3,6%) και 0,56€ ΕΦΚΑ (26,95%).

«112 εφημερίδες δρόμου, 41 χώρες, 5 ήπειροι, 14.000 άστεγοι πωλητές, 6.000.000 αναγνώστες, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP, www.insp.ngo).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL