Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Στόχος να υπογραφούν όσο το δυνατόν περισσότερες και πιο ισχυρές συλλογικές συμβάσεις"

Με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), συνεχίστηκαν την Παρασκευή οι συναντήσεις της Έφης Αχτσιόγλου, με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους

«Να υπογραφούν, όσο το δυνατόν, περισσότερες και πιο ισχυρές συλλογικές συμβάσεις» στοχεύει το υπουργείο Εργασίας, μετά την τριμερή συνάντηση για τη συλλογική σύμβαση εργασίας των ηλεκτρολόγων.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδος κ. Φλέγκα και τον πρόεδρο της ΠΟΒΕΣΑ (εργοδοτικής οργάνωσης) κ. Βλασσόπουλο. Το θέμα της ήταν η παρουσίαση  της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπεγράφη στις 20-02-2018 μεταξύ των μερών και το αίτημα τόσο των εργοδοτών (Βιοτέχνες, Εγκαταστάτες, Συντηρητές ανελκυστήρων) όσο και των εργαζομένων (ηλεκτρολόγων) να κηρυχθεί αυτή υποχρεωτική.

Από την μεριά του υπουργείου χαιρετίστηκε η υπογραφή μιας ακόμη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τονίστηκε ότι η επεκτασιμότητα  και η υποχρεωτικότητα έχουν ήδη νομοθετηθεί για την εφαρμογή τους από τον Αύγουστο του 2018, μετά το τέλος της μνημονιακής περιόδου. Παράλληλα, θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ενημέρωσης των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έτσι ώστε να ελέγχεται συστηματικά  η εφαρμογή του άρθρου 4 της ΣΣΕ (περί υποχρεωτικότητας του κινητού συνεργείου συντήρησης).

Το υπουργείο σημειώνει ότι εργάζεται, σεβόμενο πάντα την συλλογική αυτονομία, για να υπογραφούν όσο το δυνατό περισσότερες και πιο ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις για να κανονικοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Συνάντηση Ε. Αχτσιόγλου με ΣΕΤΕ

Με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), συνεχίστηκαν την Παρασκευή οι συναντήσεις της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την αγορά εργασίας.

Η επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θα ισχύσει από τον Αύγουστο του 2018, η λειτουργία του θεσμού της Διαιτησίας και η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία, ήταν τα κεντρικά θέματα της συνάντησης.

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης στον κλάδο του τουρισμού.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Όλοι στο Παλαί ντε Σπορ

Η σημερινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στέλνει δύο μηνύματα. Το πρώτο, που έχει σταλεί από καιρό με μια πλειάδα συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα, είναι ότι οι...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο