Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Μ. Καραμεσίνη: Έχουμε μείωση της εγγεγραμμένης ανεργίας και αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων ανέργων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Καραμεσίνη: Έχουμε μείωση της εγγεγραμμένης ανεργίας και αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων ανέργων

Στην εκτίμηση ότι με βάση τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2018 τα ποσοστά την ανεργίας μπορούν να μειωθούν περισσότερο από πέρυσι προχώρησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», τονίζοντας παράλληλα ότι τα γενικά ποσοστά της ανεργίας βρίσκονται σε πτωτική τροχιά εδώ και χρόνια.

Η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε στην εφαρμογή των ρυθμίσεων του νόμου του υπουργείου Εργασίας που βοηθούν τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους οι οποίοι είναι απλήρωτοι, ή έχει γίνει βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους. «Υποστηρίζουμε αυτούς τους εργαζόμενους, με αυτή την νομοθετική ρύθμιση με εξώδικο μπορεί να ξεκινήσει η επιδότηση τους, και στη συνέχεια σε διάρκεια έξι μηνών να προσκομίσουν την δικαστική απόφαση» σημείωσε.

Σύμφωνα με την ίδια ο ΟΑΕΔ εξυπηρετεί τους εργαζόμενους που δούλευαν σε επιχειρήσεις που έχουν επισήμως πτωχεύσει, ενώ επεμβαίνει σε περιπτώσεις εργαζομένων που βρίσκονται σε «γκρίζες ζώνες». Μάλιστα, είναι πολλές οι επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει την λειτουργία τους χωρίς όμως να έχουν κλείσει επισήμως.

Σε σχέση με τα γενικά ποσοστά της ανεργίας η διοικήτρια του ΟΑΕΔ τόνισε πως «βρίσκονται σε πτωτική τροχιά, από μήνα σε μήνα επιβεβαιώνεται αυτή η πτωτική πορεία, εδώ και αρκετά χρόνια», ενώ εκτίμησε ότι «με την επιτάχυνση του ρυθμού μεγέθυνσής μπορούμε να ελπίζουμε ότι μπορεί το 2018 να έχουμε πολύ μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με πέρυσι, εάν οι προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης επιβεβαιωθούν».

Παράλληλα, δήλωσε πως αυτοί που παίρνουν επίδομα έχουν αυξηθεί, ενώ αυτοί που γράφονται στον ΟΑΕΔ έχει μειωθεί. «Έχουμε μείωση της εγγεγραμμένης ανεργίας, και από την άλλη έχουμε αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων, οπότε έχουμε μεγαλύτερο βαθμό κάλυψης, όχι ικανοποιητικό προφανώς, αλλά η πορεία είναι και αυτή αυξητική» σημείωσε.

Τέλος, η κ. Καραμεσίνη ανέφερε πως υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ευνοηθεί από το γεγονός ότι παρατάθηκε η διάρκεια των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, έτσι οι περισσότεροι που ολοκληρώνουν τα προγράμματα αυτά έχουν δικαίωμα να παίρνουν επίδομα ανεργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL