Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Ε. Αχτσιόγλου: Δεν τίθεται κανένα ζήτημα συρρίκνωσης του δικαιώματος της απεργίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ε. Αχτσιόγλου: Δεν τίθεται κανένα ζήτημα συρρίκνωσης του δικαιώματος της απεργίας

Δεν τίθεται κανένα ζήτημα συρρίκνωσης του δικαιώματος της απεργίας αναφέρει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στον απόηχο της απόσυρσης των σχετικών τροπολογιών.

Όπως σημειώνει η υπουργός μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η αλλαγή στην απαρτία της γενικής συνέλευσης από το 1/3 στο 1/2 αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία. «Δεν αφορά πρωτοβάθμια σωματεία ευρύτερης περιφέρειας (π.χ. Αττικής) ή πανελλαδικής εμβέλειας (π.χ. μιας επιχείρησης με υποκαταστήματα), καθώς και τις δευτεροβάθμιες (εργατικά κέντρα- ομοσπονδίες) και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις» τονίζει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Ε. Αχτσιόγλου σημειώνει ότι υπάρχει απόλυτη προτεραιότητα στα οφειλόμενα δεδουλευμένα έξι μηνών των εργαζομένων, σε περιπτώσεις πτώχευσης μίας επιχείρησης. Παράλληλα τονίζει ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του Σ.ΕΠ.Ε. στους κλάδους εστίασης, καθώς και στα πολυκαταστήματα, ενόψει εορτών.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F785049931642903%2Fvideos%2F962740580540503%2F&show_text=0&width=560

Υπενθυμίζεται ότι αποσύρθηκαν από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οι τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με:

- Το ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων.
- Την αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη.
- Τον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους.

Με την εκ νέου κατάθεση των τροπολογιών, θα δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση του περιεχομένου τους στο Κοινοβούλιο, ώστε να μην υπάρχουν προσχηματικές ενστάσεις επί της διαδικασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL