Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόστιμο και τριήμερο κλείσιμο καταστήματος της Alpha Bank για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Ο Ν.Ηλιόπουλος εξήγησε ότι πέραν του προστίμου το τριήμερο κλείσιμο ως ποινή επιβλήθηκε καθώς «σε τρία υποκαταστήματα της βρήκαμε υποδηλωμένη εργασία»

Για τους ελέγχους σε 57 καταστήματα τραπεζών πανελλαδικά, το πρόστιμο που βεβαιώθηκε στην Alpha Bank αλλά και το τριήμερο κλείσιμο υποκαταστήματος της εξαιτίας παράβασης της εργατικής νομοθεσίας μίλησε Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος εξήγησε ότι πέραν του προστίμου το τριήμερο κλείσιμο ως ποινή επιβλήθηκε καθώς «σε τρία υποκαταστήματα της βρήκαμε υποδηλωμένη εργασία».

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε η κατάρρευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας οδήγησε σε έκρηξη της αδήλωτης εργασία που έφτανε στο 30% το 2013, το 2014 το ποσοστό αυτό έφτασε το 19,2% και το 2016 στο 13%.

Ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ ζήτησε από τους εργαζόμενους που υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές να καταγγέλλουν ακόμα και ανώνυμα τις παραβάσεις στην εργατική νομοθεσία ώστε το ΣΕΠΕ να παρεμβαίνει. Ο τηλεφωνικός αριθμός που μπορούν να καλούν είναι: 15512.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Φως και δικαιοσύνη

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα. Για να τα λέμε όπως είναι: ο άνθρωπος πέθανε από την...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο