Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Πρόκληση για τους εργαζόμενους η ΝΔ να εμφανίζεται ως υπερασπιστής της πλήρους απασχόλησης"

Eurokinissi

«Κανείς δεν ξεχνά ότι είναι η ΝΔ που εκτόξευσε την ανεργία στο 27,9%, που εξάπλωσε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη μερική απασχόληση, που ισοπέδωσε τους μισθούς και κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας»

Είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους η ΝΔ να εμφανίζεται ως «υπερασπιστής» της πλήρους απασχόλησης αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως σημειώνει, «κανείς δεν ξεχνά ότι είναι η ΝΔ που εκτόξευσε την ανεργία στο 27,9%, που με την πολιτική και τους νόμους της εξάπλωσε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη μερική απασχόληση, που ισοπέδωσε τους μισθούς και κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Κανείς δεν ξεχνά ότι είναι η ΝΔ που εκδηλώνει με κάθε ευκαιρία, ακόμα και στις προσυνεδριακές της θέσεις, την προτίμησή της στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και θεωρεί βαρίδι για την ανάπτυξη τα εργασιακά δικαιώματα».

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι η ΝΔ «επιχειρεί να αμφισβητήσει τη μείωση της ανεργίας γιατί η ίδια παρέδωσε ανεργία μεγαλύτερη από αυτή που παρέλαβε και παράλληλα διέλυσε την αγορά εργασίας.

Ο χειρότερος Σεπτέμβριος στην αναλογία των νέων θέσεων εργασίας, όπως καταγράφεται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ήταν ο Σεπτέμβριος του 2013 επί ΝΔ, όταν το 35,88% των νέων προσλήψεων ήταν πλήρους απασχόλησης και το 64,12% μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

Η υποκριτική στάση της ΝΔ δεν πείθει κανέναν. Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της ανεργίας και την ανάταξη της αγοράς εργασίας» καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το επόμενο βήμα

Θα ξημερώσει μια άλλη μέρα στις 21 Αυγούστου για την Ελλάδα; Για την καθημερινότητα του καθενός από μας η πρώτη απάντηση είναι όχι. Ούτε θα βρει κάθε άνεργος δουλειά, ούτε θα πάψουμε να μετράμε αν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο