Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Εφη Αχτσιόγλου για το πρακτορείο Ευρώπη: / Εφη Αχτσιόγλου για το πρακτορείο Ευρώπη: "Από την πρώτη στιγμή υπέρ των εργαζομένων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εφη Αχτσιόγλου για το πρακτορείο Ευρώπη: / Εφη Αχτσιόγλου για το πρακτορείο Ευρώπη: "Από την πρώτη στιγμή υπέρ των εργαζομένων"

«Το υπουργείο Εργασίας πήρε αμέσως θέση υπέρ της προστασίας των εργαζομένων» από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα με το πρακτορείο διανομής Τύπου Ευρώπη τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε την πραγματοποίηση των τριμερών συναντήσεων με τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, ενώ παράλληλα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κάνει διαρκείς ελέγχους. Η υπουργός σημείωσε ότι έχει ήδη υποβληθεί ερώτημα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς «φαίνεται πως δημιουργούνται συνθήκες καθαρού μονοπωλίου στην αγορά» με τη μεταβίβαση του κύκλου εργασιών της Ευρώπης στο πρακτορείο Άργος.

«Το κρίσιμο είναι να μπορέσει να διαπιστωθεί αυτό που ομολογούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ότι έχουμε μια καθαρή περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας με τα ίδια δικαιώματα και μισθούς. Η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να προχωρήσει σε έρευνα για πιθανές δόλιες ενέργειες των μετόχων και των εκδοτών για την πτώχευση του πρακτορείου Ευρώπη και τη μεταβίβαση της επιχείρησης στο πρακτορείο Άργος, της οποίας την ύπαρξη το Άργος αρνείται.

Όσον αφορά το ΣΕΠΕ, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι έγιναν έλεγχοι στο τυπογραφείο Ίριδα, όπου, εκτός από περιπτώσεις αδήλωτου εργαζόμενου και αδήλωτων υπερωριών, βρέθηκαν ακόμα εργαζόμενοι που υποστήριξαν ότι εργάζονταν στην Ευρώπη χωρίς αυτή να το παραδέχεται. Παρόμοια κατάσταση διαπιστώθηκε σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη, όπου καταγράφηκαν περιπτώσεις εργαζομένων που έχουν «δανειστεί» ατύπως από την Ευρώπη στο Άργος, κάτι που επίσης η Ευρώπη αρνείται. Η Έφη Αχτσιόγλου δεν παρέλειψε αναφορά και στις προσπάθειες της κυβέρνησης έναντι των δανειστών για αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα υπέρ των εργαζομένων στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL