Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απασχόληση μέσω προγραμμάτων για 46.000 νέους

Ρ. Αντωνοπούλου: Συγκεκριμένα υποστηρικτικά προγράμματα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν 46.000 νέους, δηλαδή το 25% των ανέργων που είναι νέοι, δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείo 104,9 FM" η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου.

«Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να υποστηρίξουμε τους νέους, και αυτούς που έχουν υψηλά προσόντα, και αυτούς που έχουν τη διάθεση να εμπλακούν σε επιχειρηματικά σχέδια, αλλά και αυτούς που έχουν χαμηλά προσόντα, ώστε να μπορέσουν να μείνουν στη χώρα και να βρουν δουλειά που δεν πληρώνει 400 ευρώ τον μήνα», ανέφερε η αν. υπουργός.

Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για συγκεκριμένα προγράμματα υποστηρικτικά, διότι «όταν μιλάμε για τοποθέτηση νέων θα πρέπει να κάνουμε μια πολύ προσεκτική ανάλυση για το τι χρειάζονται οι νέοι σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους». Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως “βγαίνουν προγράμματα για 15.000 νέους σε θέσεις αιχμής της οικονομίας (logistics, εξωστρεφές εμπόριο, στον κλάδο της λογισμικής για την πληροφορική), προγράμματα για την εξειδικευμένη κατάρτιση 8.000 ατόμων στον τουρισμό, αλλά και πρόγραμμα κατάρτισης για 1.000 προγραμματιστές, όπου θα έχουμε τον ιδιωτικό τομέα να τους προσλάβει χωρίς να χρειάζονται υποστήριξη μισθολογική επειδή θα είναι εξειδικευμένοι”.

Μιλώντας επίσης στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, εκτίμησε ότι το 2017 η ανάπτυξη θα ανέλθει κοντά στο 2% και η ανεργία θα μειωθεί, μέσα στο 2018, κάτω του 20%. "Στο υπουργείο Εργασίας παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατηγικό μας στόχο: στη δραστική μείωση της ανεργίας και στη δημιουργία συνθηκών για πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπή απασχόληση για όλους. Η ανεργία μειώθηκε στο 21,7% από 26,5% που ήταν το 2014. Φέτος, μέχρι και τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν 263.000 (263.145) νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ, 16ετίας», τόνισε, προσθέτοντας: «Παράλληλα, καταβάλουμε προσπάθειες και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να αυξήσουμε τα κονδύλια από την Ε.Ε. για την απασχόληση και την ανεργία».

Η αν. υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι στην πρόσφατη ομιλία της στην Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έτυχε ευρείας αποδοχής η πρότασή για την εξασφάλιση πρόσθετων μέτρων για κράτη - μέλη με υψηλή ανεργία, πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Δείτε όλα τα σχόλια