Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Ψηφίστηκε η τροπολογία Holiday Working Visa για την ανταλλαγή νέων Ελλάδας και Αυστραλίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψηφίστηκε η τροπολογία Holiday Working Visa για την ανταλλαγή νέων Ελλάδας και Αυστραλίας

Ψηφίστηκε από τη Βουλή με τροπολογία, ο εξουσιοδοτικός Νόμος που βάζει σε εφαρμογή τη συμφωνία με την Αυστραλία για το Holiday Working Visa. Αφορά 500 ελληνόπουλα ηλικίας 18 – 31, που κάθε χρόνο θα μπορούν να επισκεφθούν για 12 μήνες την Αυστραλία για να γνωρίσουν τη χώρα και με δικαίωμα εργασίας. Σε μια χώρα, μάλιστα, με τεράστιο ομογενειακό όγκο.

Το ίδιο και για αντίστοιχους νέους από την Αυστραλία, που θα έρχονται στην Ελλάδα, για να γνωρίσουν τον πολιτισμό και τις ομορφιές της πατρίδας μας, να κάνουν νέους φίλους εδώ και φιλοδοξώντας να τους καταστήσουμε μια νέα γενιά φιλελλήνων. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου και αργότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου:

«Έκλεισε και αυτή η εκκρεμότητα που είχα παραλάβει από την ημέρα της ορκωμοσίας μου. Το υπουργείο Εξωτερικών έκανε όλη τη κοινοβουλευτική διαδικασία, τώρα την εφαρμογή της συμφωνίας που υπέγραψε η Ελλάδα με την Αυστραλία, θα την διεκπεραιώσει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας.

Υπόψη, ότι στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Αυστραλία, ήταν το πρώτο θέμα που μου συζήτησε στην συνάντησή μας η Υπουργός Εξωτερικών κα Τζούλη Μπίσοπ, δηλαδή να επισπεύσουμε την εφαρμογή το MOU που είχε υπογραφεί το 2014 στη Καμπέρα για την ανταλλαγή νέων από Ελλάδα και Αυστραλία, σε όφελος της συνεργασίας των δύο χωρών από τα «σπάργανά» τους, δηλαδή από τη νέα και εξελιγμένη γενιά».

Τη σχετική τροπολογία υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων. Καταψήφισε το ΚΚΕ, Παρών η Χ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL