Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Δήμαρχος Ζωγράφου: Κρίμα που μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδηγούν στην εκμετάλλευση του θανάτου μιας εργαζόμενης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμαρχος Ζωγράφου: Κρίμα που μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδηγούν στην εκμετάλλευση του θανάτου μιας εργαζόμενης

Η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη μίλησε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη για τον θάνατο της εργαζόμενης συμβασιούχου οδοκαθαρίστριας που πέθανε ξημερώματα Σαββάτου 1η Ιουλίου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι κρίμα που μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδηγούν στην εκμετάλλευση του θανάτου μιας εργαζόμενης.

Η κα Καφατσάκη περιέγραψε το ωράριο που εργάστηκε η 62χρονη γυναίκα Ντανιέλλα Πρελορέντζου διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για υπερεργασία εν μέσω καύσωνα και μάλιστα σε απορριμματοφόρο.

Η δήμαρχος εξήγησε ότι η εργαζόμενη δεν δούλεψε τρία εξάωρα. Η Ντανιέλα δούλεψε τρεις ώρες την Πέμπτη το μεσημέρι στην λαϊκή αγορά των Ιλισίων στη συνέχεια κλήθηκε να εργαστεί ξημερώματα Παρασκευής – καθώς λόγω του καύσωνα ζητήθηκε από τους οδοκαθαριστές να έρθουν νωρίς – και δούλεψε επίσης τρεις ώρες στην λεωφόρο Παπάγου αλλάζοντας τα καλαθάκια αφού ήταν οδοκαθαρίστρια.

Στη συνέχεια ήρθε να εργαστεί ξανά νύχτα ξημερώματα Σαββάτου λίγο μετά τα μεσάνυχτα κάθισε για λίγο στην αίθουσα των εργαζόμενων, κάποια στιγμή ένιωσε μια αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι συνάδελφοι της προσπάθησαν να την επαναφέρουν, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, κάλεσαν την δήμαρχο, που όπως είπε πήγε επί τόπου. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε δέκα λεπτά την κλήση. Η γιατρός δεν κατάφερε να την επαναφέρει και έτσι μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Μισή ώρα αργότερα κατέληξε. Όλα αυτά έγιναν λίγο μετά τη μία ξημερώματα Σαββάτου.

Η δήμαρχος εξήγησε ότι πληροφορήθηκε από την Διεύθυνση Καθαριότητας ότι η Ντανιέλα δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και αυτό της είπαν και από το οικογενειακό περιβάλλον της.

Η κα Καφατσάκη τόνισε ότι ο Δήμος Ζωγράφου παρέχει τα ατομικά μέτρα προστασίας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, που εργάζονται σκληρά, καθώς είναι μια δύσκολη και πολύ βαριά εργασία. Επισήμανε ότι «Θα λάβουμε όλα μόνιμα τα μέτρα που χρειάζεται για να στηρίξουμε τα παιδιά της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL