Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Σοβαρές παραβάσεις μέτρων ασφάλειας στην Top Gas
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σοβαρές παραβάσεις μέτρων ασφάλειας στην Top Gas

Σοβαρά ερωτήματα για το εργατικό ατύχημα με θύματα τρεις εργαζόμενους στην εταιρεία Top Gaz στον Ασπρόπυργο προκύπτουν μετά τις πρώτες αυτοψίες, ενώ το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας έχει καλέσει την ιδιοκτήτρια εταιρεία να απαντήσει για τρεις συγκεκριμένες παραβάσεις που αφορούν κανόνες και μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στις 2.30 το μεσημέρι, προκλήθηκε έκρηξη σε τρίλιτρη φιάλη υγραερίου εντός του χώρου κατασκευής φιαλών στην εταιρεία Top Gaz στον Ασπρόπυργο, ενώ υπήρχαν άλλες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δεν σημειώθηκε έκρηξη αλλά "εκτόνωση αερίου" που προκάλεσε μεγάλη φλόγα, από την οποία τραυματίστηκαν οι δύο υπάλληλοι που βρίσκονταν ακριβώς επάνω από τη φιάλη.

Το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον τόπο του ατυχήματος και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες. "Σε αυτό το πλαίσιο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία Top Gaz έχει ήδη κληθεί να παράσχει εξηγήσεις για τρεις παραβάσεις των κανόνων υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Η τήρηση αυτών των κανόνων αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το σύνολο της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό" τονίζει το υπουργείο.

Δίπλα στους τραυματίες

Χθες η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Νάσος Ηλιόπουλος επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Άγιος Σάββας προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του ενός εκ των τριών εργαζομένων. Επίσης, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διοικητή του νοσοκομείου Αττικόν ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας του δεύτερου εκ των εργαζομένων που τραυματίστηκαν.

* "Να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν" ζητεί με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, σημειώνοντας ότι "είναι αδιανόητο εν έτει 2017 εργαζόμενος να χάσει τη ζωή του ή πολλές φορές να τη χάνει την ώρα που παλεύει για το μεροκάματο”.

Σε σταθερή κατάσταση

«Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση» παραμένει διασωληνωμένος ο 33χρονος που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Αττικόν, φέροντας εγκαύματα τρίτου βαθμού, σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης του ιδρύματος.

Ο 40χρονος εργαζόμενος που διακομίσθηκε χθες από το Αττικόν στο Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας βρίσκεται κι αυτός διασωληνωμένος σε ΜΕΘ επειδή υπάρχουν φόβοι ότι εισέπνευσε θερμό αέρα κατά την έκρηξη, καθώς είχε αλλάξει η χροιά της φωνής του. Οι γιατροί του δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, ο οποίος φέρει εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού που καλύπτουν το 25% του σώματός του.

Ο 27χρονος εργαζόμενος εξήλθε υγιής από το Αττικόν, αφού παρέμεινε στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας και του έγινε πλήρης εργαστηριακός έλεγχος.

ΑΝ.ΠΕ. - Μ.ΚΑΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL