Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Γενική απεργία ενάντια στα νέα μέτρα και τη συμφωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γενική απεργία ενάντια στα νέα μέτρα και τη συμφωνία

Απεργούν σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας ενάντια στα μέτρα της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο που οργανώνουν τα συνδικάτα στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Αύριο, Πέμπτη, που θα ψηφίζονται τα μέτρα, ΓΣΕΕ και επαγγελματικοί φορείς καλούν σε διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 6.30 το απόγευμα.

Η κυβέρνηση «ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα τέταρτο Μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα η κινητοποίηση αυτή αποτελεί τη «μητέρα των μαχών». «Όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές, που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία» καταλήγει στο κάλεσμά της η συνομοσπονδία.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι υπάλληλοι των υπουργείων και των υπηρεσιών, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Τη συμμετοχή της αποφάσισε και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς πάντως να κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και οι γραμμές του μετρό. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας ως και την Πέμπτη αντιδρώντας στην ψήφιση των νέων μέτρων που εισάγει το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας. Για σήμερα η στάση εργασίας είναι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και αύριο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Τέλος σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL