Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καταργείται η συμμετοχή στα φάρμακα για το 40% των συνταξιούχων

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, θα νομοθετήσουν άμεσα και με εφαρμογή το Σεπτέμβρη του 2018, την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και την αρχή της ευνοικότερης ρύθμισης

Προστατεύεται η μέση σύνταξη του ΙΚΑ, που είναι 720 ευρώ,  από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς αφού όπως υποστηρίζουν παράγοντες του υπουργείου Εργασίας δε θα υπάρξει επίπτωση από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019.

Ταυτόχρονα το υπουργείο προωθεί άμεσα αντισταθμιστικά μέτρα όπως:

- Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους συνταξιούχους μέχρι 700 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 40% των σημερινών συνταξιούχων

- Επιδότηση ενοικίου για το 50% όσων είναι σε ενοίκιο ή με δάνειο πρώτης κατοικίας 80 ευρώ το μήνα

- Οικογενειακό επίδομα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί 60 και 90 ευρώ αντίστοιχα

- Δημιουργία 30.000 θέσεων εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Όσον αφορά τα εργασιακά, η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, θα νομοθετήσουν άμεσα και με εφαρμογή το Σεπτέμβρη του 2018, την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο