Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Με κινητοποιήσεις απαντούν οι απλήρωτοι του ΕΛΙΝΥΑΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι απλήρωτοι του ΕΛΙΝΥΑΕ

Οι απλήρωτοι, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, εργαζόμενοι στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) προχωρούν σε στάσεις εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαρτίου (από τις 13.00) ενώ θα προχωρήσουν και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΓΣΕΕ και ΣΕΒ.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει «καμία δέσμευση από τη διοίκηση και τους ιδρυτικούς φορείς του Ινστιτούτου για την επίλυση του προβλήματος», ενώ καταγγέλλουν ότι απαξιώνεται το έργο του Ινστιτούτου, όταν θα έπρεπε να ενισχύεται σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι: "Η σημερινή κυβέρνηση κρατά ομήρους τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου και υποβαθμίζει το έργο του, έχοντας μπλοκάρει τη χρηματοδότησή του μέσω ΟΑΕΔ. Γενικότερα, αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους σε αρκετούς φορείς για να εμφανίζει δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2016. Ευθύνη έχει και η ΓΣΕΕ, που θεωρητικά εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, αλλά η ίδια ως εργοδότης αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενούς της, προώθησε το προηγούμενο διάστημα μειώσεις στους μισθούς τους και δεν διασφαλίζει τη χρηματοδότηση του ΕΛΙΝΥΑΕ προκειμένου να επιτελεί το έργο της προαγωγής της ΥΑΕ για το σύνολο των εργαζομένων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL