Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Σε ισχύ μέχρι τέλους του 2017 η Εθνική Συλλογική Σύμβαση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ισχύ μέχρι τέλους του 2017 η Εθνική Συλλογική Σύμβαση

Σε επέκταση της ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας συμφώνησαν χθες ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί φορείς, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι παραμένουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2017 τόσο το επίδομα γάμου όσο και τα υπόλοιπα επιδόματα δηλαδή, όλοι οι κανονιστικοί όροι της αγοράς εργασίας που ισχύουν σήμερα.

Κατά τη συνάντηση, ΓΣΕΕ και ΣΕΒ εμφάνισαν ένα κείμενο συμφωνίας που περιλαμβάνει έξι σημεία με τα οποία περιγράφονται οι προσπάθειες που θα καταβληθούν από τις δύο πλευρές για τη διατήρηση θέσεων εργασίας στη βιομηχανία μέσω πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το κείμενο προκάλεσε την αντίδραση των εμπόρων και την αποχώρηση του προέδρου της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι αφορά μόνο τη βιομηχανία και όχι και τον κλάδο του εμπορίου.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των εμπόρων τόνισε σχετικά με το κείμενο: "Δεν είμαι σίγουρος ότι αφορούν τόσο πολύ την επέκταση της ΕΓΣΣΕ, και μάλιστα ενόψει του κινδύνου να θεσμοθετηθούν όλες οι αλλαγές προς το χειρότερο που προτείνουν οι θεσμοί. Προτεραιότητα των κοινωνικών εταίρων στο πλαίσιο της ΕΓΣΣΕ δεν θα έπρεπε να είναι το ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης, η καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας, ούτε οι τεχνικές ομάδες 'επανεκκίνησης' επιχειρήσεων, ενώ θεωρώ πλεονασμό την αναφορά στα αυτονόητα, όπως υγεία και ασφάλεια στην εργασία, καταπολέμηση του ρατσισμού και αδήλωτη εργασία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL