Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η διαφύλαξη του επιδόματος γάμου στη συνάντηση ΓΣΕΕ-εργοδοτών

eurokinissi

Τη Δευτέρα η συνάντηση - Αν δεν ανανεωθεί η ΕΓΣΣΕ τότε βρίσκεται αυτομάτως στον αέρα το επίδομα γάμου

Με βασικό αντικείμενο τη διαφύλαξη του επιδόματος γάμου θα συναντηθούν τη Δευτέρα η ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, καθώς η ΕΓΣΣΕ (Εθνική Γενική Σύμβαση) έληξε στις 31.12, ωστόσο το τρίμηνο για μια σειρά επιδόματα της συγκεκριμένης σύμβασης λήγει στο τέλος του μήνα (31 Μαρτίου).

Αν δεν ανανεωθεί η ΕΓΣΣΕ τότε βρίσκεται αυτομάτως στον αέρα το επίδομα γάμου και μια σειρά από άλλα θεσμικά ζητήματα που κατοχυρώνει η σύμβαση. Δηλαδή αν παρέλθει η 31.3 χωρίς να έχει στο μεταξύ επαναβεβαιωθεί η ΕΓΣΣΕ τότε οι εργαζόμενοι θα βρεθούν χωρίς νομική κάλυψη, καθώς το επίδομα γάμου δεν «μετενεργεί», δεν καλύπτεται δηλαδή από τον μανδύα της μετενέργειας που ξεκινά μετά τη λήξη του τριμήνου της χρονικής επέκτασης. Στη «μετενέργεια» μπαίνουν ο μισθός και τέσσερα επιδόματα (ωρίμανσης - πολυετίας το οποίο έχει σταματήσει να ωριμάζει από 14.2.2012, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες εργοδότες αρνούνται να καταβάλουν το επίδομα γάμου, δηλαδή προχωρούν σε μονομερή κατάργηση, ισχυριζόμενοι ότι με τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης δεν προκύπτει υποχρέωση του εργοδότη να το καταβάλλει. Οι εργαζόμενοι προσφεύγουν συχνά στη Δικαιοσύνη και συνήθως κερδίζουν τις υποθέσεις.

Α.ΠΕ.

Δείτε όλα τα σχόλια