Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με εργαζομένους στο "Βοήθεια στο Σπίτι"

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι στόχος είναι να βρεθεί λύση που να συνάδει με το Σύνταγμα, αλλά και να συμμορφώνεται με το Κοινοτικό δίκαιο

Με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων έθεσαν τα ζητήματα της κατοχύρωσης των θέσεων εργασίας τους, διαμαρτυρόμενοι επειδή, αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, απασχολούνται επί χρόνια με συμβάσεις εργασίας, οι οποίες ανανεώνονται σε τακτική βάση.

Ο κ. Σκουρλέτης, αναγνώρισε την αντίφαση ανάμεσα στην μακρόχρονη απασχόληση και στη σχέση εργασίας με σύμβαση, ενημερώνοντας τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των συμβασιούχων για την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Ο υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε τα στάδια που έπονται, με πρώτο αυτό της πρόσκλησης προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να καταγραφούν και να αξιολογηθούν οι υφιστάμενες σχέσεις εργασίας με σύμβαση στο Δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, επεσήμανε ότι στόχος είναι να βρεθεί λύση που να συνάδει με το Σύνταγμα, αλλά και να συμμορφώνεται με το Κοινοτικό δίκαιο το οποίο δεν επιτρέπει πρακτικές κατάχρησης της σχέσης εργασίας με σύμβαση εις βάρος των εργαζομένων.

Δείτε όλα τα σχόλια