Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΦΚΑ: «Το 60% των ασφαλισμένων έχει ήδη πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές του»

Σε ικανοποιητικό επίπεδο κινείται η πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ

Σε ικανοποιητικό επίπεδο κινείται η πορεία των εσόδων από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, όπως εκτιμά ο υποδιοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Τσακίρης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσακίρης επισημαίνει ότι έχουν επιδοθεί 1.321.000 ειδοποιητήρια και περίπου το 60% των ασφαλισμένων έχει ήδη πληρώσει τις εισφορές του, ήτοι 772.000 μη μισθωτοί (αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι).

Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, η εισπραξιμότητα από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών αγγίζει περίπου τα 154 με 155 εκατ. ευρώ. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ήδη από τον πρώτο μήνα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων, ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι οι εισφορές είναι χαμηλότερες πλέον για το 80% των εισφερόντων, σε σχέση με αυτές που κατέβαλαν, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Ερωτηθείς για την παράταση που δόθηκε για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Τσακίρης απαντά ότι η παράταση δόθηκε, λόγω κάποιων αστοχιών, κυρίως, μηχανογραφικών, οι οποίες, ωστόσο, αποκαθίστανται. Παράλληλα, απέκλεισε ενδεχόμενη νέα παράταση, λέγοντας ότι ο χρόνος που δόθηκε ως παράταση, είναι επαρκής, για να βελτιωθούν και αυτές οι αστοχίες, που προέκυψαν.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, αλλά και αντιδράσεις που έχουν ανακύψει για μη αποτελεσματική λειτουργία του Φορέα, ο κ. Τσακίρης σημειώνει ότι, «με βάση το μεγαλειώδες έργο που γίνεται, οι αστοχίες που παρατηρούνται, είναι μικρής εμβέλειας. Δεν βλάπτουν κανέναν- ούτε τους ασφαλισμένους ούτε την εισπραξιμότητα του συστήματος». «Είναι υπερβολές του Τύπου» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «μπορεί ένα περιστατικό να ακούγεται, ανακυκλώνεται, το αναπαράγουν όλοι και μπορεί απλά να είναι ένα και μόνο περιστατικό. Αδικεί την προσπάθεια που κάνουμε, αλλά και τα στελέχη του ΕΦΚΑ, τα οποία στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια».

Δείτε όλα τα σχόλια