Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Τ. Πετρόπουλος: Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων είναι ευνοϊκότερος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Πετρόπουλος: Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων είναι ευνοϊκότερος

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων δεν θα τις μειώσει, αντίθετα θα είναι ευνοϊκότερος, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση δέχθηκε τα βέλη και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, που μεταξύ άλλων, έκανε λόγο «για ασάφειες της νέας ρύθμισης», «συντάξεις δυο ταχυτήτων» και «αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά το ύψος των νέων συντάξεων», καθώς η νέα ρύθμιση ορίζει ότι μέχρι το 2020 θα γίνεται ο υπολογισμός βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή, ενώ από το 2021 θα υπολογίζεται βάσει του ύψους των μισθών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Ο δείκτης τιμών καταναλωτή δεν είναι αρνητικός όλο αυτό διάστημα, άρα οδηγεί σε θετικό αποτέλεσμα για τις συντάξεις. Άρα, αυτός ο τύπος δεν θα επιφέρει μείωση, αλλά αντιθέτως βελτιώσεις στις συντάξεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος, απορρίπτοντας αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης περί «κουρέματος».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL