Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια και με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια και με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα

«Για πολλοστή φορά η ΝΔ αποδεικνύει ότι έχει πάρει διαζύγιο όχι μόνο με την αλήθεια αλλά και με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Όπως ακριβώς έκανε με τη μη ψήφιση της έκτακτης οικονομικής παροχής 630 εκατομμυρίων ευρώ σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους, έτσι και τώρα επιχειρηματολογεί κατά σειράς μέτρων που διευκολύνουν εκατομμύρια ασφαλισμένους» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, «για πρώτη φορά με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα μερικής καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών. Η δυνατότητα δηλαδή των ασφαλισμένων, στις περιπτώσεις που για κάποιο διάστημα αδυνατούν να καταβάλλουν το σύνολο των ασφαλιστικών τους εισφορών, να καταβάλλουν ένα ποσό που οι ίδιοι θα επιλέξουν, ώστε να μην υπόκειται το σύνολο σε προσαυξήσεις αλλά μόνο το μέρος εκείνο που δεν έχει καταβληθεί.

«Τι είναι καλύτερο λοιπόν; Να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις οι ασφαλισμένοι για το σύνολο των εισφορών που δεν καταβάλλουν, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, ή να έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το μέρος που μπορούν, ώστε να αποτρέψουν τις προσαυξήσεις για το ποσό αυτό ;  

Διευκολύνει αυτή η ρύθμιση ή όχι τους ασφαλισμένους ; Αντί να ανακαλύπτει παντού ''ψέματα'' ο κύριος Βρούτσης, ας απαντήσει.  

Η ΝΔ έχει επιλέξει ως αντιπολιτευτική τακτική αντί για πολιτικά επιχειρήματα ή την υποβολή εναλλακτικών προτάσεων, τις προσωπικές επιθέσεις, τους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις. Στον δρόμο αυτό δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε. Αποκαθιστούμε την αλήθεια αλλά δεν αναλωνόμαστε σε μία άγονη αντιπαράθεση. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον καθημερινό μας στόχο για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας» υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.

Οι δηλώσεις Βρούτση:

Για «νέα εξαπάτηση» κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, με αιχμή το θέμα της καταβολής εισφορών έναντι.

Όπως επισημαίνει ο Γ. Βρούτσης, «σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός Εργασίας, ανακοίνωνε στα εκατομμύρια ασφαλισμένων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, θέλοντας να μετριάσει την οργή και την αγανάκτησή τους για τις εξοντωτικές εισφορές - από 27% έως 37,95% - που τους επιβάλλει, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τις εισφορές τους έναντι. Δηλαδή, σε μηνιαία βάση όσα μπορεί και αντέχει ο καθένας». Ωστόσο, συνεχίζει ο τομεάρχης της Ν.Δ., «δημοσιεύματα, που αντλούν τις πηγές τους από το στενό περιβάλλον της υπουργού, αποκαλύπτουν μια νέα εξαπάτηση: η αλήθεια που απέκρυψε είναι πως, αν κάποιος πληρώσει έναντι, το υπόλοιπο της οφειλής του θα επιβαρυνθεί με επιτόκιο 8,05%».

Ο Γ. Βρούτσης χαρακτηρίζει την κ. Αχτσιόγλου «άξια συνεχιστή στο δρόμο με τα ψέματα που χάραξε ο προκάτοχός της κ. Κατρούγκαλος» και καταλήγει: «Ανεπάρκεια, ανικανότητα, αλλά και κατά συρροή ψεύτες. Συνθλίβουν τους Έλληνες και βλάπτουν τη χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL