Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Γ. Κατρούγκαλος: Δεν ήταν αρνητικοί για το "πάγωμα" οφειλών οι θεσμοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν ήταν αρνητικοί για το "πάγωμα" οφειλών οι θεσμοί

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το πρώτο σύντομο κομμάτι των διαπραγματεύσεων που αφορά τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό. Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος με τους επικεφαλής των θεσμών, διατύπωσε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, με τα δύο κύρια ζητήματα να αφορούν το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους αυτοαπασχολούμενους και τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ.

Και στα δύο ζητήματα οι δανειστές παρουσιάστηκαν επιφυλακτικοί, όχι όμως και αρνητικοί, όπως υπογράμμισε ο Γ. Κατρούγκαλος. Από τον υπουργό ζητήθηκαν συγκεκριμένα νούμερα και τεκμηριωμένες προτάσεις, τις οποίες θα στείλει το υπουργείο Εργασίας τις επόμενες ημέρες. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μέσω τηλεδιασκέψεων, καθώς αύριο οι επικεφαλής των θεσμών αποχωρούν από την Ελλάδα.

Δεν θα δοθεί παράταση για το αγγελιόσημο

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του αγγελιόσημου, για το οποίο η παράταση λήγει σήμερα. Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν θα δοθεί επιπλέον παράταση και προτείνει να αντικατασταθεί το αγγελιόσημο από ένα συμφωνημένο πόρο μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL