Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Κυριακάτικη "Αυγή" παρουσιάζει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό

Το τελικό σχέδιο νόμου "για την ασφαλιστική - συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση"το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, παρουσιάζει η "Αυγή" της Κυριακής. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυξημένες θα είναι οι συντάξεις μέχρι τα 25 χρόνια εργασίας προστασία για εισοδήματα μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Το τελικό σχέδιο νόμου "για την ασφαλιστική - συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση" το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, παρουσιάζει η "Αυγή" της Κυριακής.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο (το οποίο έχει κοινούς κανόνες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) διασφαλίζονται οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις στα σημερινά επίπεδα, οι οποίες για την περίοδο από 1.1.2018 και ύστερα διατηρούνται σε αυτό το ύψος ως "προσωπική διαφορά".

Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται η εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ για όλους μετά από 20 χρόνια εργασίας.

Επίσης, όπως προκύπτει από τις διατάξεις, οι νέες συντάξεις με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης θα είναι αυξημένες για όσους έχουν λίγα έτη ασφάλισης (μέχρι και 25) και εισόδημα μέχρι τα 1.000 ευρώ. Όπως προκύπτει για τους νυν συνταξιούχους στις περιπτώσεις που οι νέες συντάξεις διαμορφωθούν σε υψηλότερα επίπεδα από τα υφιστάμενα, τα επιπλέον ποσά (δηλαδή οι αυξήσεις) θα χορηγούνται τμηματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Νέα Δημοκρατία: Αμηχανία, πανικός και σύγχυση

Από τις 21 Αυγούστου και μετά είναι ολοένα και πιο δύσκολο να παρακολουθήσεις κανείς τη Νέα Δημοκρατία. Το νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες,...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο