Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μόνιμη παρουσία του ΣΕΠΕ στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ, για το επόμενο διάστημα

Τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο επισκέφθηκε χθες Τετάρτη ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Απόστολος Καψάλης....

Τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στον Ασπρόπυργο, επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 13 Μαΐου, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) κ. Απόστολος Καψάλης, συνοδευόμενος από στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ, της Διεύθυνσης Τεχνικών Ασφαλείας Πειραιά και του  Κέντρου Ελέγχων Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων (ΚΕΠΕΚ) Ελευσίνας.

Ο κ. Καψάλης συναντήθηκε με τις διοικήσεις των ΕΛΠΕ, του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής (ΕΚΕ-ΔΑ).

Επίσης, το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ επιθεώρησε τον χώρο του ατυχήματος της 8ης Μαΐου, με τον θλιβερό απολογισμό του σοβαρού τραυματισμού έξι (6) εργαζομένων. Στόχος του ΣΕΠΕ είναι η συμβολή στην εξακρίβωση των πραγματικών αιτιών του ατυχήματος, αλλά και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας ενόψει της επανέναρξης των εργασιών συντήρησης, οι οποίες σταμάτησαν λόγω του σοβαρού εργατικού ατυχήματος.

Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση του ΣΕΠΕ για την μόνιμη παρουσία στο διυλιστήριο κλιμακίου Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών σε καθημερινή βάση, για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.

Με πρωτοβουλία του Ειδικού Γραμματέα, αύριο Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους επικεφαλής όλων των εργολαβικών συνεργείων που εμπλέκονται στις εργασίες συντήρησης. Ο κ. Καψάλης θα επισημάνει και θα επαναλάβει την υποχρέωση της αυστηρής τήρησης των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και του συνόλου της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο