Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Πόρτα" από τον Μητσοτάκη στους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα

Τρεις κλούβες και ζώνες από ΥΜΕΤ και ΜΑΤ, υποδέχθηκαν τη διακλαδική αντιπροσωπεία εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Τρεις κλούβες και ζώνες από ΥΜΕΤ και ΜΑΤ, υποδέχθηκαν τη διακλαδική αντιπροσωπεία εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρνήθηκε να τους δει, όταν οι τελευταία έφτασαν μετά στο Διοικητικής Μεταρρυθμίσης, παραπέμποντάς τους στον γενικό διευθυντή του Υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ανοίγοντας κοινό μέτωπο για τη διαθεσιμότητα. Νωρίτερα εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, διοικητικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε υπουργεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ όλοι προ των πυλών της απόλυσης ή ήδη άνεργοι, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, στέλνοντας μήνυμα ότι οι ρόλοι μεταξύ εργαζομένων κυβέρνησης θ' αντιστραφούν, καθώς σε αντίθεση με τους δημόσιους υπαλλήλους που έχασαν τη δουλειά τους και από τα δάκρυά τους από τα οποία πήρε τ' όνομα η πλατεία, οι ίδιοι θα νικήσουν.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περνώντας από τη Βουλή. Στην κεφαλή της διαδήλωσης βρισκόταν το πανό της ΟΛΜΕ. Υπό τη σκιά της συνεχούς κι επαναλαμβανόμενης καταστολής φώναζαν: Aυτοί με ΜΑΤ και τρομοκρατία, εμείς με τον λαό για τη δωρεάν παιδεία.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε μετά την άρνηση του Μητσοτάκη να δει την αντιπροσωπεία κι οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στους δρόμους για τον Φλεβάρη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο