Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα κεντρικά του ΟΑΕΔ την Πέμπτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα κεντρικά του ΟΑΕΔ την Πέμπτη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ.

Θα συμμετέχουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής και των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Κοινωφελής Εργασία». Σκοπός της κινητοποίησης στον Ο.Α.Ε.Δ. (Εθνικής Αντιστάσεως 8 – Άλιμος) είναι να εκφραστεί η αντίδραση του κλάδου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αποτραπεί η εκμετάλλευση των εργαζομένων από την κυβέρνηση και μερίδα αιρετών μέσω των επαίσχυντων ελαστικών σχέσεων εργασίας (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Κοινωφελής Εργασία, κ.λπ.). Προγραμμάτων που αποτελούν τη «γαλέρα» για χιλιάδες συμβασιούχους, οι οποίοι τραβούν κουπί για μεροκάματα πείνας και προορισμό πάλι την ανεργία.

Η κυβέρνηση θέλει να καλύψει με συμβασιούχους 5 μηνών και μισθούς εξευτελιστικούς τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολιτική στην οποία συνηγορούν και οι Αιρετοί, οι οποίοι μάλιστα επιχειρούν με εκβιαστικό τρόπο στη συνέχεια να απασχολήσουν τους συμβασιούχους σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες που σε καμία περίπτωση δεν προβλέπονται από το πρόγραμμα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την πολιτική της εκμετάλλευσης των συμβασιούχων που απώτερο στόχο έχει τη διάλυση των υπηρεσιών των Δήμων, τις απολύσεις μόνιμου προσωπικού και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα με επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα αγωνιστεί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τα 5μηνα που στέλνουν και πάλι τους συμβασιούχους στην ανεργία πρέπει να καταργηθούν. Κανείς δεν μπορεί να είναι δούλος ενός συστήματος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα σε βάρος της κοινωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL