Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Με υπουργική απόφαση οι ομαδικές απολύσεις!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με υπουργική απόφαση οι ομαδικές απολύσεις!

Με τη μορφή της υπουργικής απόφασης θα προωθηθεί τελικά η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας για τις ομαδικές απολύσεις, μετά και την... κατανόηση από την πλευρά των δανειστών των πιθανών επιπλοκών στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες από πιθανή προώθηση νομοθετικής ρύθμισης.

Η συμφωνία αναμένεται να αποτυπωθεί σε απόφαση τις επόμενες ημέρες καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο. Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει αποδεχτεί τις θρασύτατες απαιτήσεις της τρόικας για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και απλά ψευτοδιαπραγματεύεται μαζί της τις λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου".

Υπενθυμίζοντας ακόμα την πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή (22 Μαΐου 2013) για την ακύρωση όλων των μνημονιακών νόμων, με τους οποίους αυξήθηκαν τα όρια για τις ομαδικές απολύσεις και έγιναν πιο φθηνές και πιο εύκολες για τους εργοδότες οι ατομικές απολύσεις των εργαζομένων στη χώρα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε μια Ελλάδα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους θα αποτελέσει ένα απεχθές πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος του λαού και της νεολαίας με φυσικούς αυτουργούς την κυβέρνηση και την τρόικα και ηθικούς αυτουργούς, τα μεγάλα οικονομικά και τραπεζικά συμφέροντα που πιέζουν και θα επωφεληθούν από αυτό το αντεργατικό μέτρο. Τέλος σημειώνει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, και στη Βουλή και στους δρόμους των αγώνων, για να μην περάσει η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL