Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Αυτόνομη Παρέμβαση: Να συγκροτηθεί αγωνιστικό προεδρείο στην ΑΔΕΔΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτόνομη Παρέμβαση: Να συγκροτηθεί αγωνιστικό προεδρείο στην ΑΔΕΔΥ

Πρόταση για την ανάγκη να εκφραστεί και στη συγκρότηση του νέου προεδρείου της ΑΔΕΔΥ η απαίτηση των εργαζομένων για αλλαγή πορείας και δεδομένη έκφραση μιας γνήσιας, αγωνιστικής πλειοψηφίας που καταγράφηκε στο πρόσφατο συνέδριο, κατέθεσε χθες στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής η Αυτόνομη Παρέμβαση, καλώντας ουσιαστικά τις άλλες αριστερές παρατάξεις (ΠΑΜΕ, Συσπειρώσεις) να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

"Τα αποτελέσματα του συνεδρίου σηματοδότησαν μια νέα πραγματικότητα, οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) απώλεσαν για πρώτη φορά την πλειοψηφία. Ταυτόχρονα αναδείχθηκε η δυνατότητα μιας νέας πλειοψηφικής αντίληψης, που, παρά τις εσωτερικές της αντιθέσεις, μπορεί διεκδικεί μείζονες μετατοπίσεις και αλλαγές στη δομή και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος" σημειώνει η Αυτόνομη Παρέμβαση που πρότεινε τη συγκρότηση προεδρείου, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με τη συμμετοχή στις θέσεις κύριας ευθύνης, του προέδρου και του γενικού γραμματέα, από τις δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, καμιά πρόταση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό για τη θέση του προέδρου, καθώς η ΠΑΣΚ ουσιαστικά διχάστηκε εκ νέου, ενώ ξεχωριστές προτάσεις κατέθεσαν, εκτός της Αυτόνομης Παρέμβασης, οι Συσπειρώσεις και η Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή. Η Αυτόνομη Παρέμβαση θεωρεί ότι η συντελεσθείσα αλλαγή πρέπει να εκφραστεί τόσο σε επίπεδο δυνάμεων όσο και σε επίπεδο προσώπων. "Δυστυχώς, η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή. Πρόκειται για μια στάση απόλυτα αναντίστοιχη με τις διαθέσεις των εργαζομένων που χειμάζονται και γίνονται θύματα της άγριας πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL