Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Διοίκηση ΕΛ.ΠΕ. / Δεν ανανεώνει τις συμβάσεις των εργολαβικών εργαζομένων η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διοίκηση ΕΛ.ΠΕ. / Δεν ανανεώνει τις συμβάσεις των εργολαβικών εργαζομένων η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.

Ήδη προέκυψαν οι πρώτες -τουλάχιστον δέκα- μη ανανεώσεις συμβάσεων εργαζομένων των 700 ευρώ και φαίνεται πως έπεται συνέχεια. Τα σωματεία μιλούν για απάνθρωπη, απαράδεκτη και αντεργατική απόφαση της διοίκησης τη στιγμή που η νέα κρίση έρχεται πιο απειλητική για τους εργαζόμενους κι ενώ τα ΕΛ.ΠΕ. πανηγυρίζουν για κέρδη και νέες προοπτικές ανάπτυξης, με στελέχη της διοίκησης να δηλώνουν δημόσια πως δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας.

Ζητούν επαναφορά των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες στην εργασία τους και υλοποίηση των αναγκαίων προσλήψεων που αποδεδειγμένα χρειάζονται οι μονάδες, κάτι για το οποίο οι διοικήσεις έχουν επανειλημμένως δεσμευτεί και γραπτώς, ώστε να δουλεύουν με ασφάλεια.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την απώλεια θέσεων εργασίας στα ΕΛ.ΠΕ. κρούουν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν χθες καλώντας την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για να ανασχεθούν οι πρακτικές αυτές που οδηγούν τους εργαζομένους στην ανεργία, ειδικά σε μια τόση κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο, όπου οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας είναι εμφανείς, δεδομένου μάλιστα ότι πρόκειται για κερδοφόρο εταιρεία, στην οποία συμμετέχει και το Δημόσιο με μερίδιο 35,5%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL