Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Νεκρός 47χρονος εργάτης στην Ξάνθη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεκρός 47χρονος εργάτης στην Ξάνθη

Νεκρός ανασύρθηκε εργάτης που νωρίτερα είχε καταπλακωθεί από το καλούπι μπετου στο οποίο εργαζόταν. Το νέο εργατικό ατύχημα με τραγικό τέλος σημειώθηκε στο εργοτάξιο της κατασκευής του τμήματος του Κάθετου Άξονα (Βουλγαρία- Εχίνος- Ξάνθη) κοντά στο Δημάριο σήμερα το πρωί Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, με τον νεαρό εργάτη να βρίσκει ακαριαίο αλλά συνάμα και τραγικό θάνατο.

Μόλις πριν από μερικούς μήνες ακόμη ένας εργάτης έχασε τη ζωή του στο ίδιο εργοτάξιο. Ο 23χρονος Αντώνης Δέλλιος, ενώ συνολικά από την αρχή του έτους 3 εργάτες στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης σκοτώθηκαν σε ατυχήματα εν ώρα εργασίας.

«Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο δουλεύουν ανά δεύτερη εβδομάδα και Σάββατο, αλλά και καθημερινά υπερωρίες 1 με 2 ώρες, στις οποίες οι εργαζόμενοι εξαντλημένοι εξαναγκάζονται να συμπληρώσουν τα πενιχρά τους μεροκάματα. Επίσης σημαντικό θέμα συζήτησης η ύπαρξη σε καθημερινή βάση τεχνικού ασφαλείας και γιατρού εργασίας, που δίνει παρουσία μία φορά την εβδομάδα κι όχι καθημερινά, η εκπαίδευση του προσωπικού ανάλογα με την επικινδυνότητα του έργου και της εργασίας, τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας», αναφέρει το ΠΑΜΕ με αφορμή το νέο τραγικό εργατικό δυστύχημα.

Στο σημερινό συμβάν, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, εκτός από τον νεκρό εργάτη υπάρχουν και δυο τραυματίες.

πηγή www.xanthinea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL