Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού: Οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν θα μπουν σε αναστολή (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού: Οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν θα μπουν σε αναστολή (Video)

Οι εργαζόμενοι κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους και ένωσαν τις φωνές τους για την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου, τα οποία οξύνθηκαν με το ξέσπασμα της πανδημίας.

«Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, απέναντι στα μέτρα που φέρνουν, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, για την Επόμενη Μέρα, με στόχο τη συμπίεση των μισθών, την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης», υπογραμμίζει το Συνδικάτο.

https://www.youtube.com/embed/GC6FRs_78MM

Σημειώνεται ότι, σήμερα, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν ως εξτρά και ορισμένου χρόνου ενώ πολλοί βρίσκονται απολυμένοι, χωρίς δικαίωμα στην επιδότηση ανεργίας. Ταυτόχρονα, οι εποχικοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, καλούνται να επιβιώσουν με "ψίχουλα" από το ταμείο ανεργίας μέχρι τον Ιούνιο, ενώ το μέλλον τους προδιαγράφεται δυσοίωνο, καθώς πολλές επιχειρήσεις αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστές ή να λειτουργήσουν με μειωμένο προσωπικό.

Έτσι λοιπόν, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, καθιστά σαφές ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν καμία αρνητική αλλαγή στις συνθήκες δουλειάς και στα δικαιώματά τους, στο όνομα της πανδημίας και απαιτεί να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης όσοι εργαζόμενοι είναι εξτρά, εργολαβικοί και συμβασιούχοι - που έληξαν οι συμβάσεις τους- και να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Παράλληλα, ζητούν να εφαρμοστούν μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, μέτρα ατομικής προστασίας για τους διανομείς και την καθιέρωση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, με πενθήμερο, οκτάωρο και αυξήσεις μισθών.

https://www.youtube.com/embed/v25QCk1nzCU

Επιπλέον, ζητούν από τους ξενοδόχους να επαναπροσλάβουν όλους τους εποχικούς εργαζόμενους, να απολυμανθούν οι χώροι των ξενοδοχείων που φιλοξενούν κρούσματα και να γίνουν τα απαραίτητα τεστ στους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

«Από Τώρα και όχι Μετά, παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς. Οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν θα μπουν σε αναστολή για τα κέρδη των καπιταλιστών», καταλήγει το Συνδικάτο.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL