Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
"Σκλαβοπάζαρο" το όνειρο των βιομηχάνων για την εργασία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Σκλαβοπάζαρο" το όνειρο των βιομηχάνων για την εργασία

Τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων προτείνει ο ΣΕΒ εν μέσω πανδημίας, αφού όχι μόνο επιχειρεί να παγιώσει και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δραματικές αλλαγές που συντελούνται στην αγορά εργασίας, αλλά ζητεί -και μετά τα δώρα που πρόσφερε η κυβέρνηση μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)- να μοιράζεται η απασχόληση σε δύο ή και τρεις επιχειρήσεις.

«Ο νέος εργαζόμενος θα εργάζεται σε τρεις και σε τέσσερις διαφορετικούς εργοδότες, θα μετακινείται συνεχώς, φυσικά δεν θα προλαβαίνει να συνδικαλιστεί, δεν θα έχει απαιτήσεις για υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, ενώ αν μαζεύει έστω και μερικά ευρώ από τον κάθε εργοδότη, πρέπει να είναι ικανοποιημένος. Είναι ο νέος 'εργαζόμενος φτωχός' (working poor)» σημειώνει ο δικηγόρος - εργατολόγος Δ. Τεμπονέρας σε χθεσινό άρθρο του στην «Αυγή» (avgi.gr) με αφορμή το «νέο σκλαβοπάζαρο που ονειρεύεται ο ΣΕΒ».

Ο ΣΕΒ ουσιαστικά, ενώ πανηγυρίζει για όσα «πέτυχε» μέσω της πρόσφατης ΠΝΠ, τη δυνατότητα ενδοομιλικής μεταφοράς εργαζόμενων, προτείνει την αναπαραγωγή του ίδιου μοντέλου και στις «σχέσεις» μεταξύ διαφορετικών επιχειρήσεων.

Δίνει, μάλιστα, ένα παράδειγμα για το πώς τέτοιες «συνεργασίες» θα υλοποιηθούν μεταξύ ανεξάρτητων επιχειρήσεων: αφού τα σούπερ μάρκετ ή οι πωλητές ηλεκτρονικών ειδών δεν προλαβαίνουν να διανέμουν κατ’ οίκον τα πωλούμενα αγαθά, να αναλάβουν διανομές οι εργαζόμενοι των προμηθευτών τους που έχουν πεσμένες δουλειές. Ουσιαστικά, δηλαδή, προτείνει τη νομιμοποίηση της βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας!

Υπενθυμίζεται ότι με την 68Α (20.3.2020) ΠΝΠ η κυβέρνηση έφερε επίσης δύο σημαντικές αλλαγές στο σύστημα διευθέτησης του χώρου και του χρόνου εργασίας: αέσπισε το μονομερές δικαίωμα του εργοδότη να εφαρμόζει σύστημα τηλεργασίας και β) έδωσε τη δυνατότητα, χωρίς τη συναίνεση και πάλι του εργαζομένου, αυτός να μετακινείται από μια επιχείρηση του ομίλου σε μια άλλη (άρθρο 10).

Έτσι φτάσαμε και στη σημερινή εισήγηση του ΣΕΒ, που θεσπίζει τρεις διαφορετικούς τρόπους «δανεισμού εργαζομένων» μεταξύ ακόμη και ανεξαρτήτων επιχειρήσεων.

Οι τρεις μορφές δανεισμού

Ουσιαστικά, ο ΣΕΒ επιθυμεί να παγιωθούν οι ακόλουθες μορφές «συνεργασίας»:

1. Η πρώτη αφορά την κάλυψη των αναγκών με τη μεταφορά εργαζομένων μέσω σχημάτων «δανεισμού», σχήμα το οποίο ήδη προβλέπεται από τη νομοθεσία και εφαρμόζεται ήδη είτε ενδοομιλικά είτε μέσω Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ).

2. Η δεύτερη αφορά συνεργασίες μεταξύ ανεξάρτητων επιχειρήσεων με προσωπικό προμηθευτών ή πελατών το οποίο βρέθηκε λόγω της συγκυρίας εκτός εργασίας, ιδιαίτερα όταν δεν καλύπτεται από τις προστατευτικές διατάξεις των πρόσφατων μέτρων. Παραδείγματος χάριν, θα μπορούσε να εξεταστεί αν η διανομή προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ ή τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών ειδών στα σπίτια των καταναλωτών μπορεί να γίνει από το αναλόγων ειδικοτήτων προσωπικό εκείνων των επιχειρήσεων προμηθευτών τους που αντιμετωπίζουν μείωση εργασιών.

3. Η τρίτη αφορά την επέκταση υφιστάμενων επιχειρηματικών συνεργασιών σε τμήματα της παραγωγής και της διανομής προϊόντων για λογαριασμό τρίτων. Ουσιαστικά, πρόκειται για χρήση του μοντέλου της υπεργολαβίας ώστε να καλυφθούν άμεσα όχι μόνο οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό (μεταφορικά μέσα κ.λπ.) ή/και συνδυαστικά αυτών των δύο εναλλακτικών".

ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι δεν είναι αντικείμενα δανεισμού

"Το ακραίο ιδεολογικά πυροτέχνημα του ΣΕΒ περί ανταλλαγής εργαζομένων και δανεισμού εργαζομένων για τη δήθεν διασφάλιση των θέσεων εργασίας αποκαλύπτει τις σκοπιμότητες, τα συμφέροντα και τις φαντασιώσεις της όποιας κοινωνικά ανάλγητης μερίδας επιχειρηματικότητας η οποία δεν σέβεται τον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του μέσα και έξω από τον χώρο εργασίας. Και φαίνεται επίσης ότι αμφισβητεί το βασικό μήνυμα αυτής της υγειονομικής κρίσης, ότι ο άνθρωπος είναι πάνω από το ιδιωτικό συμφέρον και το κέρδος. Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι αντικείμενα δανεισμού" σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει: "Θα μπορούσαμε να αντιπροτείνουμε στον δημόσιο διάλογο, ως εναλλακτικό τρόπο προστασίας των θέσεων εργασίας, την ανταλλαγή ρευστότητας μεταξύ των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις που έχουν ρευστότητα να τη μεταφέρουν σ' εκείνες που δεν έχουν".

Σάββας Ρομπόλης: Θα οδηγήσει κάτω από το όριο της φτώχειας το 60% των εργαζομένων

Η πρόταση του ΣΕΒ προωθεί λογικές «μερικής ανεργίας» σε μια υπεργολαβική οικονομία που θα οδηγήσει ξανά σε πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους και κάτω από το όριο της φτώχειας το 50% ή το 60% των Ελλήνων, προειδοποίησε χθες ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης.

Μιλώντας χθες στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, σημείωσε: "Σήμερα υπάρχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εν μέσω πανδημίας, η ΠΝΠ 68 της 20ής Μαρτίου, που όχι μόνο δίνει δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού σε εταιρείες του ίδιου ομίλου, αλλά πηγαίνει παραπέρα, σε συνεργαζόμενες ή και ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι προτάσεις του ΣΕΒ πάντα έρχονται να νομιμοποιήσουν μια κατάσταση που εμβρυακά ήδη συμβαίνει στην πραγματικότητα" προειδοποίησε ο Σ. Ρομπόλης, τονίζοντας ότι τώρα ο ΣΕΒ "ζητάει να νομιμοποιηθεί αυτό το πλαίσιο και να διευρυνθεί".

"Πλέον δεν πρέπει να μιλάμε για μερική απασχόληση, αλλά για μερική ανεργία, όπως το λένε ευθέως στη Γαλλία. Θα έχουμε άνεργο εργατικό δυναμικό που κατά περίπτωση θα χρησιμοποιούμε μερικές ώρες ή ημέρες. Το πηλίκο της διαίρεσης θα δίνει διεύρυνση των φτωχών εργαζομένων και των φτωχών ανέργων.Εάν έχουμε τώρα 40% κάτω από το όριο της φτώχειας (κι αυτό επίσημα είναι 382 ευρώ τον μήνα), αν εφαρμοστούν τέτοια πράγματα, μετά από ένα ή δύο χρόνια θα μιλάμε για το 50% ή το 60%. Πώς μπορεί να λειτουργήσει μια οικονομία και μια κοινωνία με αυτούς τους όρους; Ανασφάλιστη, με ελάχιστα ή καθόλου εργασιακά δικαιώματα;" αναρωτήθηκε ο Σ. Ρομπόλης.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η στρατηγική που επιδιώκει ο ΣΕΒ είναι η εμβάθυνση της υπεργολαβικής οικονομίας και εάν το 2020 η ύφεση στην Ελλάδα φτάσει ή ξεπεράσει το 10%, τότε μιλάμε για ανεργία της τάξης του 22%, δηλαδή πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες. "Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για μια οικονομία που δίνει μόνο έναν χρόνο επίδομα ανεργίας; Στην Ελλάδα επίδομα ανεργίας παίρνει μόνο 1 στους 10 ανέργους" υπογράμμισε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL