Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δώδεκα απολύσεις εν μέσω πανδημίας από την Ελλάκτωρ

Δώδεκα νέες «τηλεαπολύσεις», εν μέσω πανδημίας, μεταξύ 16 και 18 Μαρτίου, έκανε η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ, ενώ στα εργοτάξιά της δεν έχει λάβει κανένα έκτακτο μέτρο για την προστασία των εργαζομένων, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Οι 12 νέες απολύσεις, επισημαίνει το σωματείο, αφορούν το εργοτάξια σιδηροδρομικών έργων και τις εγκαταστάσεις γραφείων και συνεργείων του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών, στο οποίο απασχολούνται συνολικά 55 εργαζόμενοι. Η διοίκηση της εταιρείας, προσθέτει, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η πλειονότητα των εργαζομένων απουσιάζει, εργαζόμενη με καθεστώς τηλεργασίας, στην οποία τους έθεσε η εργοδοσία με εσωτερικό της σημείωμα από τις 13 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού. Τους απέλυσε, καταγγέλλει το σωματείο, «εξ αποστάσεως», προκειμένου να ολοκληρώσει, «σαν τον κλέφτη», μία ακόμα αντεργατική έφοδο, με δεδομένη την αντικειμενική αδυναμία των εργαζομένων να προβάλουν άμεση αντίσταση. Μάλιστα η εργοδοσία αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία του ΣΜΤ, προφασιζόμενη τον κορωνοϊό.

Πέραν των απολύσεων, υπογραμμίζει το σωματείο, δεν έχει ληφθεί από τη διοίκηση κανένα έκτακτο μέτρο για την προστασία των εργαζομένων, παρότι «τα εργοτάξια αποτελούν χώρους συγχρωτισμού πλήθους εργαζομένων, όπου η τήρηση στοιχειωδών όρων υγιεινής, πόσιμου νερού, αποδυτηρίων και αποχωρητηρίων δεν είναι καθόλου αυτονόητη».

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών ζητάει, μεταξύ άλλων, να πάρει ο όμιλος πίσω «τις κατάπτυστες και καταχρηστικές απολύσεις» και να εφαρμόσει έκτακτα μέτρα υγιεινής, υγείας και ασφάλειας στα εργοτάξια.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις