Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Από την Ελλάκτωρ / Δώδεκα απολύσεις εν μέσω πανδημίας από την Ελλάκτωρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από την Ελλάκτωρ / Δώδεκα απολύσεις εν μέσω πανδημίας από την Ελλάκτωρ

Οι 12 νέες απολύσεις, επισημαίνει το σωματείο, αφορούν το εργοτάξια σιδηροδρομικών έργων και τις εγκαταστάσεις γραφείων και συνεργείων του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών, στο οποίο απασχολούνται συνολικά 55 εργαζόμενοι. Η διοίκηση της εταιρείας, προσθέτει, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η πλειονότητα των εργαζομένων απουσιάζει, εργαζόμενη με καθεστώς τηλεργασίας, στην οποία τους έθεσε η εργοδοσία με εσωτερικό της σημείωμα από τις 13 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού. Τους απέλυσε, καταγγέλλει το σωματείο, «εξ αποστάσεως», προκειμένου να ολοκληρώσει, «σαν τον κλέφτη», μία ακόμα αντεργατική έφοδο, με δεδομένη την αντικειμενική αδυναμία των εργαζομένων να προβάλουν άμεση αντίσταση. Μάλιστα η εργοδοσία αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία του ΣΜΤ, προφασιζόμενη τον κορωνοϊό.

Πέραν των απολύσεων, υπογραμμίζει το σωματείο, δεν έχει ληφθεί από τη διοίκηση κανένα έκτακτο μέτρο για την προστασία των εργαζομένων, παρότι «τα εργοτάξια αποτελούν χώρους συγχρωτισμού πλήθους εργαζομένων, όπου η τήρηση στοιχειωδών όρων υγιεινής, πόσιμου νερού, αποδυτηρίων και αποχωρητηρίων δεν είναι καθόλου αυτονόητη».

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών ζητάει, μεταξύ άλλων, να πάρει ο όμιλος πίσω «τις κατάπτυστες και καταχρηστικές απολύσεις» και να εφαρμόσει έκτακτα μέτρα υγιεινής, υγείας και ασφάλειας στα εργοτάξια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL