Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Δ. Τεμπονέρας: Φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να μπει δώρο Πάσχα στην τσέπη των εργαζομένων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τεμπονέρας: Φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να μπει δώρο Πάσχα στην τσέπη των εργαζομένων (Video)

«Φοβάμαι ότι αν το δώρο Πάσχα πέσει μαζί με το επίδομα αδείας, τότε θα είναι τέτοια τα βάρη για τις επιχειρήσεις που δε θα μπορούν να το καταβάλουν. Φοβάμαι ότι δώρο στην τσέπη των εργαζομένων δεν πρόκειται να μπει» ανέφερε ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας.https://www.youtube.com/embed/dD5ClMstUwA

Όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra, ο νόμος είναι ξεκάθαρος και προβλέπει την καταβολή του δώρου τη Μεγάλη Τετάρτη.  Ο ίδιος επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μία συμπληρωματική ενίσχυση από πλευράς του κράτους προκειμένου να πάρουν οι εργαζόμενοι στο ακέραιο το δώρο την ημερομηνία που προβλέπεται.

«Το κράτος οφείλει να παρέμβει και να δώσει άπλετο χρήμα στην αγορά εργασίας διαφορετικά θα έχουμε τα φαινόμενα που είδαμε τις προηγούμενες μέρες με τις χιλιάδες απολύσεις. Δυστυχώς υπάρχει μία ευθύνη από πλευράς κυβέρνησης» ανέφερε ο Δ. Τεμπονέρας και εξήγησε:

«Αυτή η επικοινωνιακή διαχείριση με τα συμπληρωματικά πακέτα μέτρων που έρχονται ανά τακτά διαστήματα, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί εργοδότες, βλέποντας την απουσία του κράτους, να σπεύσουν να «απαλλαγούν» από το μισθολογικό κόστος. Αν το κράτος είχε από την αρχή δείξει μία έμπρακτη στήριξη στον επιχειρηματικό κόσμο και στον κόσμο της εργασίας, τότε ενδεχομένως να μην είχαν γίνει οι απολύσεις».

Αναφορικά με το έκτακτο δώρο Πάσχα που θα καταβληθεί στους εργαζόμενους στην Υγεία, ο εργατολόγος τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δε ζήτησαν έκτακτο δώρο Πάσχα. «Ζήτησαν υποδομές, προσωπικό, εξοπλισμό, τα απαραίτητα δηλαδή εργαλεία για να φέρουν εις πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL