Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
«Ντελιβεράδες» / Ντελιβεράδες: Κινητοποίηση για την ασυδοσία των εργοδοτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ντελιβεράδες» / Ντελιβεράδες: Κινητοποίηση για την ασυδοσία των εργοδοτών

Σκιά του εαυτού της είναι η Θεσσαλονίκη, με ελάχιστο κόσμο να κυκλοφορεί στους δρόμους της, ενώ χθες τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα ήταν ήδη κλειστά, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κυκλοφορούν με πολύ μικρό αριθμό επιβατών, ενώ μόνο σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ βλέπεις να σχηματίζονται μικρές ουρές.

Σε αυτό το κλίμα, από τους σκληρά εργαζόμενους είναι οι λεγόμενοι «ντελιβεράδες», που σήμερα προχωράνε σε συγκέντρωση και πορεία με τα δίκυκλά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ασυδοσία που επιδεικνύουν πολλοί επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του κορωνοϊού. «Δεν θα μας πεθάνει ο κορωνοϊός, αλλά η ασυδοσία των εργοδοτών και η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης!» τονίζουν.

«Οι εργοδότες στον κλάδο του επισιτισμού δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ή απαιτούν από τους εργαζόμενους να τα αγοράζουν μόνοι τους. Με πρόσχημα τον κορωνοϊό, επιβάλλουν ακόμη πιο εξοντωτικά ωράρια εργασίας (δωδεκάωρα, επταήμερα κ.λπ.) και την υποασφαλισμένη ή ανασφάλιστη εργασία, τα οποία οδηγούν σε εργατικά δυστυχήματα - δολοφονίες (20 νεκροί συνάδελφοι σε ώρα εργασίας)» καταγγέλλουν.

Ζητάνε από την κυβέρνηση αυστηρή επιτήρηση των επιχειρήσεων, με άμεσο κλείσιμο και βαριές ποινές των επιχειρήσεων που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία και την παροχή όλων των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL