Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Έφη Αχτσιόγλου: / Έφη Αχτσιόγλου: Ομολογία εξαπάτησης από τον κ. Βρούτση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου: / Έφη Αχτσιόγλου: Ομολογία εξαπάτησης από τον κ. Βρούτση

Με τη "γίδα στην πλάτη" πιάστηκε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης για τις εισφορές των εργαζόμενων μητέρων και χθες αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι με νέα παρέμβαση που θα πραγματοποιήσει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα διατηρήσει τις μειωμένες εισφορές, τις οποίες ωστόσο είχε φροντίσει να καταργήσει.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποκάλυψε και το θέμα της κατάργησης των μειωμένων εισφορών.

"Ο κ. Βρούτσης πρώτα κατήργησε κρυφά και σαν τον κλέφτη -όπως συνηθίζει- τις μειωμένες εισφορές που δικαιούνταν οι εργαζόμενες μητέρες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό.

Όταν αποκαλύψαμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία έγινε παράλληλα με την ψήφιση του επιδόματος γέννησης και ουσιαστικά το αφαιρούσε πριν καν το χορηγήσει, πέταξε την ευθύνη μέσω ‘κύκλων’ του στον κ. Μηταράκη.

Πλέον, με καθυστέρηση μίας ημέρας ομολόγησε την αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των νέων οικογενειών, τον εμπαιγμό και την επιχείρηση εξαπάτησής τους.

Η απόφαση του κ. Βρούτση που μειώνει το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά θα συνέχιζε να ισχύει αν δεν την αποκαλύπταμε. Η σημερινή του δήλωση και οι υπεκφυγές που επικαλείται επιβεβαιώνουν τις ντροπιαστικές και απαράδεκτες πρακτικές της κυβέρνησης”, σημείωσε η Έ. Αχτσιόγλου.

Νωρίς χθες το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε ότι θα διατηρηθούν οι μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες, “φορτώνοντας” βέβαια -κατά πάγια συνήθειά του- την ακύρωση της διάταξης που ο ίδιος προώθησε σε "νομικό κενό του Νόμου Κατρούγκαλου”! Ενώ προχθές που γνωστοποιήθηκε το θέμα, από το γραφείο του "φόρτωναν" την ακύρωση στον πρώην υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Μηταράκη.

«Σχετικά με το κενό νόμου που δημιούργησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ 4387/2016 με τη μη ρητή αναφορά -όπως θα έπρεπε- στο ευνοϊκό καθεστώς προστασίας της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, τονίζω ξεκάθαρα ότι στο παρόν νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα υπάρξει μέριμνα με ειδική διάταξη που θα αποσαφηνίζει και θα λύνει οριστικά το νομικό καθεστώς της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, διατηρώντας τις μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες.

Η κυβέρνησή μας και το υπουργείο Εργασίας στηρίζουν και ενισχύουν συνεχώς τον θεσμό της μητρότητας, όπως έχουμε αποδείξει με νομοθετικές πρωτοβουλίες, με τελευταία την καθιέρωση του επιδόματος γέννησης» σημείωσε ο Γ. Βρούτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL