Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
Δυναμικό "παρών" εργαζομένων έξω από το υπ. Εργασίας - Πήρε προθεσμία για να επανεξετάσει τη θέση του μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα * ΟΜΕ - ΟΤΕ: Σε μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση είμαστε απολύτως ενάντιοι στις απολύσεις εργαζομένων / Στριμώχτηκε η διοίκηση του ΟΤΕ στην τριμερή για τις απολύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυναμικό "παρών" εργαζομένων έξω από το υπ. Εργασίας - Πήρε προθεσμία για να επανεξετάσει τη θέση του μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα * ΟΜΕ - ΟΤΕ: Σε μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση είμαστε απολύτως ενάντιοι στις απολύσεις εργαζομένων / Στριμώχτηκε η διοίκηση του ΟΤΕ στην τριμερή για τις απολύσεις

Περιθώριο μέχρι την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να απαντήσει αν θα άρει τις απολύσεις των έξι εργαζομένων - φυλάκων ζήτησε χθες η διοίκηση του ΟΤΕ κατά την τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία της γ.γ. του υπουργείου Α. Στρατινάκη.

Η συνάντηση προέκυψε μετά από αίτημα της ΟΜΕ - ΟΤΕ, με το συνδικάτο να υποστηρίζει ότι "οι απολύσεις των έξι φυλάκων συναδέλφων μας ήταν απολύτως αδικαιολόγητες, εκδικητικές για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της επιχείρησης και καταχρηστικές στο σύνολό τους".

“Ο ΟΤΕ υποστήριξε, χωρίς να αιτιολογήσει την άποψή του ότι, δεν θα μπορούσε να απασχολήσει περαιτέρω τους έξι συναδέλφους μας, γεγονός ωστόσο που τελικά εξαναγκάστηκε να πράξει, λέγοντας ότι ήταν πλεονάζον προσωπικό, μετά από αίτημα του υπουργείου προς τη διοίκηση του ΟΤΕ. Ωστόσο τελικά δεσμεύτηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, θα εξετάσει και θα απαντήσει αν μπορεί να απασχολήσει τους εργαζόμενους”.

"Η θέση μας παραμένει αδιαπραγμάτευτη: σε μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση είμαστε απολύτως ενάντιοι στις απολύσεις εργαζομένων. Ο ΟΤΕ οφείλει να επανεξετάσει τη θέση του. Η σημερινή θέση του Υπουργείου Εργασίας είναι μια πρώτη επιτυχία των αγώνων μας και της συμμετοχής των συναδέλφων σ’ αυτούς", τονίζει η ΟΜΕ - ΟΤΕ, σημειώνοντας ότι στη χθεσινή τριμερή συνάντηση υπέρ των απολυμένων παρενέβησαν εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και τον ΠΑΣΕ - ΟΤΕ.

Μονόδρομος η υπογραφή νέας τριετούς ΣΣΕ

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας, έδωσαν δυναμικό παρών έξω από το υπουργείο Εργασίας συνεχίζοντας τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους τόσο για την άρση των απολύσεων των συναδέλφων τους όσο και για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

"Ο αγώνας για μια ΣΣΕ τριετούς διάρκειας, με αυξήσεις και πραγματική διασφάλιση των θέσεων εργασίας, είναι η μοναδική απάντηση στα σκοτεινά σχέδια της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού που μας ετοιμάζει να μας στείλει σκλάβους σε σύγχρονες γαλέρες (θυγατρικές) χωρίς δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις.

Στα πρόσωπα των απολυμένων συναδέλφων από τη φυσική φύλαξη, από την ΟΤΕ Academy, καθώς και των απολυμένων με το άρθρο 13 του ΕΚΠ, ο κάθε εργαζόμενος πρόβαλε τα δικά του προβλήματα απέναντι σε μια Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ που όλο και πιο συχνά λειτουργεί με το μαστίγιο παρά με το καρότο", σημειώνουν οι εργαζόμενοι καλώντας τη διοίκηση του Ομίλου να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας ΣΣΕ τριετούς διάρκειας "με πραγματικές αυξήσεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL