Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Απεργοσπαστική απόπειρα της διοίκησης του ΟΤΕ στο Ηράκλειο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απεργοσπαστική απόπειρα της διοίκησης του ΟΤΕ στο Ηράκλειο

Απεργοσπαστική κίνηση από την πλευρά της διοίκησης του ΟΤΕ στο Ηράκλειο καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του οργανισμού, που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 21 Δεκεμβρίου διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και ανάκληση απολύσεων.

Η απεργοσπαστική απόπειρα, σύμφωνα με τους απεργούς, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και έρχεται να προστεθεί στις μηνύσεις που είχαν κατατεθεί προ ημερών από τον ΟΤΕ εναντίον απεργών στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το inotos.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΤΕ στην Κρήτη εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο κεντρικό κατάστημα του Ηρακλείου, στο πάρκο Θεοτοκόπουλου, συνοδευόμενος από τρεις εργαζόμενους που δεν συμμετέχουν στην απεργία. Το συγκεκριμένο κατάστημα, όπως και όλα τα υπόλοιπα στον νομό, ήταν κλειστό εξαιτίας της σχεδόν καθολικής συμμετοχής στην απεργία.

Με εντολή του υψηλόβαθμου στελέχους το κατάστημα άνοιξε, προκειμένου να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει πολίτες με μόλις τρεις εργαζόμενους. Η απόφαση κινητοποίησε τους απεργούς, που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από άλλο κατάστημα, στην οδό Δικαιοσύνης.

Λίγο αργότερα μπροστά στο κτίριο του ΟΤΕ στο πάρκο Θεοτοκοπούλου βρέθηκα πολλοί απεργοί, αλλά και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, μαζί με τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη.

«Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός δείχνει το πρόσωπό του. Κατόπιν πιέσεων και τηλεφωνημάτων έφεραν εργαζόμενους να έρθουν να διασπάσουν την απεργία που πραγματοποιούμε από 21 Δεκεμβρίου, με συμμετοχή άνω του 80% και κλειστά περισσότερα από 100 καταστήματα πανελλαδικά, σε σύνολο 130», είπε ο πρόεδρος του σωματείου του ΟΤΕ σε Ηράκλειο και Λασίθι Κώστας Δαφέρμος, μιλώντας στον Βασίλη Σπυριδάκη και στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm.

Όπως εξήγησε ο ίδιος παρά την υψηλή κερδοφορία της εταιρίας, η διοίκηση του ΟΤΕ εκμεταλλεύεται τις αντεργατικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, αρνείται την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και επιμένει σε απολύσεις, με σκοπό να μεταφέρει τους περισσότερους εργαζόμενους σε εξωτερικές εταιρείες με χαμηλούς μισθούς και να παραμείνει η μητρική εταιρεία με ελάχιστο προσωπικό και υπέρογκα κέρδη.

«Διεκδικούμε τριετή συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους και ομογενοποίηση των μισθών. Αυτή τη στιγμή από τους συνολικά 15.000 εργαζόμενους του ΟΤΕ, το 45% αμείβεται με μισθούς 340-450 ευρώ το μήνα και άλλο ένα 25% με μισθούς 580 έως 680 ευρώ το μήνα. Συνεπώς το 70% του προσωπικού είναι χαμηλόμισθο, όταν η εταιρεία αποκομίζει υπέρογκα κέρδη και ο διευθύνων σύμβουλος έχει αμοιβή 1,6 εκατ. ετησίως», είπε ο κ. Δαφέρμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL