Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Εργαζόμενοι ΟΤΕ / Εργαζόμενοι ΟΤΕ: Μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργαζόμενοι ΟΤΕ / Εργαζόμενοι ΟΤΕ: Μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

"Μπούμερανγκ" για τη διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ έγιναν οι πρωτοφανείς πρακτικές των συλλήψεων απεργών και η συνολική απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων.

"Η μαζικότητα και η αγωνιστικότητα είναι η απάντησή μας στον κάθε λογής απεργοσπαστικό μηχανισμό της διοίκησης" σημειώνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΟΜΕ - ΟΤΕ προσθέτοντας: «Αντί για συλλογικές διαπραγματεύσεις, διέταξαν απολύσεις! Αντί για διάλογο με την Ομοσπονδία, έφεραν την αστυνομία και προσάγουν τους εργαζόμενους με ψευδείς καταμηνύσεις".

Η ΟΜΕ - ΟΤΕ καλεί για σήμερα όλα τα Εργατικά Κέντρα και τις ομοσπονδίες να δώσουν δυναμικό "παρών" στις προγραμματισμένες απεργιακές συγκεντρώσεις (11 π.μ.) έξω από τα κεντρικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει έξω από το κατάστημα του Συντάγματος (Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων) στις 11 π.μ.

Απάντησαν με μήνυση οι απεργοί

Να σημειωθεί ότι με μήνυση κατά του περιφερειακού διευθυντή του ΟΤΕ για ψευδή καταμήνυσή τους απαντούν οι πέντε απεργοί συνδικαλιστές που συνελήφθησαν προχθές αργά το απόγευμα την ώρα που εξελισσόταν διαμαρτυρία εργαζόμενων στο κεντρικό κατάστημα της Cosmote στη Θεσσαλονίκη επί της Καρόλου Ντηλ.

Ως γνωστόν οι πέντε συνελήφθησαν μετά από μήνυση του περιφερειακού διευθυντή για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και για «παράνομη βία».

Στην κατάθεση της μήνυσης που υπέβαλαν οι πέντε συνδικαλιστές απεργοί του ΟΤΕ παρευρέθηκαν και ο πρόεδρος της ΟΜΕ - ΟΤΕ Δημήτρης Φούκας, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΤΕ που συμμετέχουν ως μάρτυρες στο δικόγραφο.

"Δεν υπήρχε κανείς εργαζόμενος που ήθελε να μπει στο κτήριο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Φούκας σχολιάζοντας όσα ειπώθηκαν από την περιφερειακή διοίκηση της εταιρείας κατά των απεργών, ότι δηλαδή δεν επιτρέπουν τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους. "Αυτά εντάσσονται σε μια στρατηγική της διοίκησης που από την πρώτη μέρα της απεργίας, που γίνεται για την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή τριμερούς σύμβασης, δημιουργεί προσκόμματα απασχολώντας αναίτια και την αστυνομία" πρόσθεσε.

Α.Πε. - Μ.Πλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL