Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Β. Δενδρινός: Η διοίκηση του ΟΤΕ θορυβήθηκε από την επιτυχία της απεργίας (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Δενδρινός: Η διοίκηση του ΟΤΕ θορυβήθηκε από την επιτυχία της απεργίας (Ηχητικό)

Για φοβική αντίδραση της διοίκησης του ΟΤΕ σε σχέση με την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων του Ομίλου στην πολυήμερη απεργία που είναι σε εξέλιξη έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Ορθά – Κοφτά το μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΕΚΘ, Βασίλης Δενδρινός, αναφορικά με την μήνυση και τις συλλήψεις συνδικαλιστών του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δενδρινός, «τα χθεσινά γεγονότα ήταν μια προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης του ΟΤΕ να δώσουν ένα χτύπημα σε αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου από την έναρξη των κινητοποιήσεων εδώ και τρεις εβδομάδες όλα τα καταστήματα του δικτύου είναι κλειστά».

«Οι εργαζόμενοι απεργούν και συμμετέχουν σε μια προσπάθεια για να μπορέσουν να επιβιώσουν εργασιακά σε έναν Όμιλο που κρατάει πολύ καλά κρυμμένες τις συνθήκες εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων του» συμπλήρωσε ο κ. Δενδρινός.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/740119378&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Αναφερόμενος στην συμμετοχή στην απεργία το μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ δήλωσε πως η απεργία ανεβάζει τα ποσοστά της. «Είχαμε διπλασιασμό των απεργών. Η προσδοκία της εταιρείας ήταν να εξασθενήσει η προσπάθεια των εργαζομένων, αλλά πάει ακόμα πιο δυναμικά» ανέφερε.

Σε σχέση με την μήνυση και τις συλλήψεις πέντε συνδικαλιστών έξω από το κτίριο του ΟΤΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο κ. Δενδρινός ανέφερε πως «η εταιρεία φοβούμενη την μεγάλη συμμετοχή στην εταιρεία σκέφτηκε να παίξει ένα κρυφό χαρτί, του εκβιασμού, της τρομοκρατίας και της σύλληψης ανθρώπων που στεκόντουσαν μπροστά στην πόρτα εισόδου των καταστημάτων  των κτιρίων του ΟΤΕ και χωρίς να έχουν καμία μορφή βίας και παρενόχλησης των συναδέλφων ενημέρωσαν τον κόσμο που περνούσε και τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους για την εξέλιξη της απεργιακής κινητοποίησης».

Έτσι, κατέθεσε μήνυση ο περιφερειακός διευθυντής μήνυση και οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε εργαζόμενους. Η διαδικασία ήταν προκαθορισμένη, τους πήραν και φωτογραφίες, ήταν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση της ελευθερίας εργαζόμενων που επιθυμούν υποτίθεται να εργαστούν και διατάραξη της ειρήνης. «Οι κατηγορίες είναι τελείως αστήρικτες, δεν υπάρχει μαρτυρία για παρενόχληση ανθρώπων στις εισόδους των κτιρίων», εκτίμησε ο κ. Δενδρινός, συμπληρώνοντας πως οι πέντε εργαζόμενοι ταλαιπωρήθηκαν άδικα.

Σχολιάζοντας την στάση της διοίκησης του ΟΤΕ και των περισσότερων μέσων ενημέρωσης ο κ. Δενδρινός εκτίμησε πως «εδώ και τρεις εβδομάδες υπάρχει μια απεργία και τώρα θυμήθηκαν κάποιοι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Τα μέσα που ελέγχει η διοίκηση του ΟΤΕ δεν έκαναν ποτέ καμία αναφορά σε προβλήματα».

«Όλα σκεπάζονται έντεχνα και πολύ όμορφα μέσα από έναν στραγγαλισμό διαφημιστικής χορηγίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Κλείνουν τα στόματα και όταν κάποιο μέσο ενημέρωσης κλείνει την πόρτα σε εμάς κλείνει την πόρτα στην ενημέρωση σε όλη την ελληνική κοινωνία» τόνισε στη συνέχεια.

Τέλος, σχολιάζοντας την επιτυχία της απεργίας ο κ. Δενδρινός δήλωσε πως «η αρχή έγινε, μια τέτοια πολυήμερη απεργία δεν έχει συμβεί. Έχουμε παραδείγματα σε άλλους χώρους δουλειάς, στις τράπεζες, στην ΔΕΗ και σε άλλες εταιρείες. Δεν υπήρξαν τέτοιες πολυήμερες κινητοποιήσεις, γυρίσαμε μια σελίδα στο συνδικαλιστικό κίνημα σαν εργαζόμενοι πραγματοποιώντας πολυήμερες κινητοποιήσεις που έπρεπε κάποια στιγμή να συμβούν και πάλι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL