Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Π. Σκουρλέτης: / Π. Σκουρλέτης: "Όχι" σε απολύσεις και συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: / Π. Σκουρλέτης: "Όχι" σε απολύσεις και συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον αγώνα τους έδωσε στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ), που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης και τάχθηκε κατά της απόλυσης εργαζομένων αλλά και της συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους.

Πιο συγκεκριμένα, χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του Π. Σκουρλέτη, του συντονιστή του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής Γ. Τοπαλιάν και του μέλους της Γραμματείας Συνδικαλιστικού Χ. Γιαμπουράνη συναντήθηκε στη Βουλή με μέλη του προεδρείου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Η Ομοσπονδία ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα που πραγματοποιεί έως και τις 12 Ιανουαρίου με σκοπό, μεταξύ άλλων, να μην πραγματοποιηθούν οι απολύσεις που έχει προαναγγείλει ο όμιλος και να υπογραφούν νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με διεύρυνση των θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

“Δεν είναι συμπτωματικές”

Από την πλευρά του, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε ότι οι απολύσεις στον ΟΤΕ δεν είναι συμπτωματικές, ούτε αποσπασματικές, αλλά “κινούνται στο έδαφος των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες κορυφώθηκαν με τις προβλέψεις του ‘αναπτυξιακού’ νόμου”. Ανέφερε ενδεικτικά την κατάργηση της διάταξης για τον βάσιμο λόγο απόλυσης, κάτι που διευκολύνει αυτές τις αρνητικές εξελίξεις και τόνισε ότι οι απολύσεις στον ΟΤΕ, η υποχρεωτική εθελούσια έξοδος και οι νέες εργασιακές σχέσεις στη ΔΕΗ, οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο όλα τα δικαιώματα τα έχουν οι εργοδότες και όλες τις υποχρεώσεις οι εργαζόμενοι. “Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό” επισήμανε και πρόσθεσε ότι σε αυτή τη νέα περίοδο υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας να προστατευθούν και να διευρυνθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, ενώ οι θέσεις εργασίας και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας πρέπει να διαφυλαχθούν. “Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση” κατέληξε ο Π. Σκουρλέτης.

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεχίζοντας τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τους, που ξεκίνησαν στις 21 Δεκεμβρίου 2019 και ολοκληρώνονται στις 12 Ιανουαρίου 2020.

Όπως τονίζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ο αγώνας των εργαζομένων στον όμιλο συνεχίζεται και η μαζική συμμετοχή τους στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το δίκαιο των αιτημάτων τους. Ενημερώνει ότι συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι δράσεις ενημέρωσης καλώντας όλους τους συναδέλφους τους να δώσουν ξανά δυναμικό “παρών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL