Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Εικοσιτετράωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εικοσιτετράωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς

Με 24ωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς και στάση εργασίας σε όλο τον τραπεζικό κλάδο συνεχίζουν και σήμερα ΟΤΟΕ και τραπεζοϋπάλληλοι αντιδρώντας στις εκβιαστικές απολύσεις που δρομολογεί η τράπεζα επικαλούμενη την άρνηση των εργαζομένων να μετατεθούν στη νέα εταιρεία η οποία θα αναλάβει τα κόκκινα δάνεια (Intrum Hellas).

"Οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς μας αφορούν όλους" σημειώνει η ΟΤΟΕ, που έχει προγραμματίσει για σήμερα το πρωί συγκέντρωση στο κτήριο της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς και στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα πραγματοποιηθεί νέα, η τρίτη κατά σειρά τριμερής συνάντηση.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων χαρακτηρίζει ακατανόητη την επιμονή της Τράπεζας Πειραιώς στις απολύσεις σε μια περίοδο όπου επιχειρείται επίλυση ενός ζωτικού προβλήματος, όπως είναι αυτό των κόκκινων δανείων, αλλά και η αποκατάσταση της κερδοφορίας του κλάδου μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις. "Η Τράπεζα Πειραιώς επιχειρεί να διαμορφώσει 'τετελεσμένα' και μάλιστα με απολύσεις, οι οποίες ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου στους εργαζόμενους, στον κλάδο και σε ολόκληρη την κοινωνία, που ωστόσο στήριξαν τις τράπεζες ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές τους" σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Ακόμα, η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και του κλάδου με τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές απεργίες έχουν ήδη στείλει ηχηρό μήνυμα, ενώ η διοίκηση της Τράπεζας συνεχίζει να κωφεύει στις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας, που αναζητούν λύσεις για το σύνολο των 145 συναδέλφων τους, συμπεριλαμβάνοντας και τους απολυμένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL