Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εφη Αχτσιόγλου: Αυξήθηκαν κατά 14.000 οι απλήρωτες συντάξεις μέσα σε δύο μήνες

Δραματικά και αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για τις απλήρωτες συντάξεις, τα οποία επιβεβαιώνουν τα χαλκευμένα στοιχεία που συνεχίζει να δίνει για τις συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδια τομεάρχη Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή είναι αποκαλυπτική για τις εκκρεμότητες στις συντάξεις. "Καταγράφει αύξηση κατά 14.062 των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων για κύριες και επικουρικές συντάξεις από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο του 2019. Την επένδυση του κ. Βρούτση σε κραυγές και επικοινωνιακές φούσκες πληρώνουν ήδη οι συνταξιούχοι της χώρας" σημειώνει χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε εδώ ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Αυγής" της Κυριακής (27.10.2019), το τετράμηνο Ιουλίου - Οκτωβρίου ο ρυθμός έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων από τον ΕΦΚΑ μειώνεται σημαντικά, ενώ ακόμα χειρότερα είναι τα συγκριτικά στοχεία του ΕΦΚΑ που αφορούν το ίδιο διάστημα τα έτη 2018 και 2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συντάξεις που εκδόθηκαν το επίμαχο διάστημα το 2018 είναι από 35% έως 55% περισσότερες από αυτές που εκδόθηκαν το τελευταίο τρίμηνο.

Αναλυτικά, ενώ τον Ιούλιο του 2018 ο ΕΦΚΑ βγάζει 13.503 συνταξιοδοτικές αποφάσεις, τον ίδιο μήνα του 2019 ο αριθμός πέφτει στις 8.573. Ακόμα χειρότερα είναι τα στοιχεία για τον Αύγουστο. Από τις 12.488 συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ΕΦΚΑ, τον ίδιο μήνα το 2019 πέφτουμε στις 6.191. Δηλαδή ο αριθμός μείωσης στην έκδοση αποφάσεων προσεγγίζει το 55%! Η κατάσταση συνεχίζει να είναι το ίδιο κακή και τον επόμενο μήνα, όταν η διαφορά μειώνεται στο 40%. Δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2018 ο ΕΦΚΑ προχωρεί συνολικά στην έκδοση 14.453 συνταξιοδοτικών αποφάσεων, ενώ τον ίδιο μήνα του 2019 περιορίζεται στην έκδοση 9.000 αποφάσεων συνταξιοδότησης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις