Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καταδίκη της καταστολής και της αστυνομοκρατίας

Από ΕΑΚ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας - "Δόγμα νόμος και τάξη σημεία εναντίον των φοιτητών αύριο εναντίον των εργατών"

Τη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ καταδίκασαν με ανακοινώσεις η ΕΑΚ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

"Η αστυνομική επιχείρηση καταστολής στην ΑΣΟΕΕ αποδεικνύει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει να πάρει η κυβέρνηση εφαρμόζοντας μέχρι κεραίας το δόγμα ‘νόμος και τάξη’, απέναντι σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης στις πολιτικές της όχι μόνο στην Παιδεία, αλλά και σε άλλους τομείς της πολιτικής της. Σήμερα είναι το φοιτητικό κίνημα, αύριο θα είναι το εργατικό κίνημα" τονίζει η ΕΑΚ προσθέτοντας ότι "στην κατεύθυνση αυτή κινούνται άλλωστε και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για περιορισμό των διαδηλώσεων και των πορειών. Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε μέρες μιας συντηρητικής δεξιάς παλινόρθωσης της βίας και καταστολής των κοινωνικών αγώνων".

Από την πλευρά του το ΕΚΑ σημειώνει: "Η απόφαση της συγκλήτου να κλείσει το πανεπιστήμιο και να διώξει τους φοιτητές από τα μαθήματά τους δεν συνάδει με τη δημοκρατική δυνατότητα των φοιτητών και των συλλόγων τους, εκτός από τα μαθήματα τους που χάθηκαν, να κάνουν γενικές συνελεύσεις, εκδηλώσεις και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα επιθυμούν οι ίδιοι για να τιμήσουν τον εορτασμό για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η επέμβαση των ΜΑΤ κατ’ εντολή της κυβέρνησης στέλνει σαφές μήνυμα ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη δουλειά".

Όπως ακόμα σημειώνει, "το δόγμα ‘νόμος και τάξη’ επιδιώκει να διαμορφώσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στο σχολεία. Πάει παράλληλα με την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να βάλει τα συνδικάτα στον γύψο με το ηλεκτρονικό φακέλωμα, να περιορίσει το απεργιακό δικαίωμα και τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Απέναντι στον αυταρχισμό και στην καταστολή απαντάμε με ενδυνάμωση του αγώνα για μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις