Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Eκλογές στο ΤΕΕ στις 3 Νοεμβρίου

Δεκαέξι παρατάξεις και τέσσερις μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των 107.500 μηχανικών στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη των 155 μελών της κεντρικής αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, δεκαεννέα συνδυασμοί έχουν ψηφοδέλτια για τις επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων, που πλέον έχουν αυξηθεί σε δεκατρείς. Από αυτές θα "καλυφθούν" οι 65 έδρες που συμπληρώνουν την κεντρική αντιπροσωπεία, που θα εκλέξει τα κεντρικά όργανα διοίκησης για την επόμενη τριετία.

Φέτος οι παρατάξεις είναι κατά πέντε λιγότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές σύμφωνα με το ΤΕΕ που δημοσιοποίησε χθες τις υποψηφιότητες.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών - Οικολόγοι Μηχανικοί, που στις προηγούμενες εκλογές είχε αναδειχθεί τρίτη δύναμη, συγκροτεί μαζί με ευρύτερες δυνάμεις και ανένταχτους μηχανικούς την παράταξη "Συμμαχία για ένα προοδευτικό ΤΕΕ".

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, που πρόσκειται στη Ν.Δ., κατεβαίνει στις εκλογές με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό, ενώ έχουν εξαφανιστεί άλλα σχήματα του ιδίου χώρου των προηγούμενων εκλογών.

Την ψήφο των μηχανικών διεκδικούν επίσης η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση - ΑΡ.ΑΓ.ΕΣ., το block_TEE Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων και Ανέργων Μηχανικών όπως και οι παρατάξεις που έχουν προκύψει στο παρελθόν από την πολυδιάσπαση της πάλαι ποτέ ΠΑΣΚ Μηχανικών (π.χ. Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών, Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών).

Με ψηφοδέλτια συμμετέχουν περιφερειακές παρατάξεις [π.χ. η ΑΜΑΚ, από τις παλιότερες της ανατολικής Κρήτης, Εύβοιας κ.λπ., όπως και η Πανεπιστημονική (ΚΚΕ)].

Τα "θεματικά" ψηφοδέλτια προηγούμενων εκλογών, π.χ. Μηχανικοί της Εκπαίδευσης, έχουν περιοριστεί έως εξαφανίσεως, ενώ η παράταξη των προηγούμενων ετών ΕΛΕΜ (Ελεύθεροι Επαγγελματίες) κατεβαίνει σε συνεργαζόμενο σχήμα.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις