Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Έφη Αχτσιόγλου: / Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση οδηγεί σε άμεσες μειώσεις μισθών χιλιάδες εργαζόμενους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου: / Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση οδηγεί σε άμεσες μειώσεις μισθών χιλιάδες εργαζόμενους

«Η κυβέρνηση επιλέγει έναν αναπτυξιακό δρόμο ο οποίος βασίζεται στη συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο “Κανάλι 1” του Πειραιά.

Το λεγόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, πρόσθεσε, «έχει μια σειρά διατάξεις οι οποίες ξηλώνουν το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε επαναφέρει τον Αύγουστο του 2018. Από την επόμενη μέρα ψήφισής του, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ πιθανό να δουν μείωση στους μισθούς τους. Δίνει τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις να επικαλούνται προβλήματα λειτουργίας για να μειώνουν άμεσα τους μισθούς που προβλέπουν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας». Παράλληλα, επισήμανε, το νομοσχέδιο «έχει φωτογραφικές διατάξεις επιδότησης και κρατικής επιχορήγησης συγκεκριμένων επιχειρήσεων».

Η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι να ξηλώσει το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διότι πιστεύει βαθιά ότι με τη συρρίκνωση του λεγόμενου εργατικού κόστους μπορεί να δοθεί αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία. Αυτό το μοντέλο το ζήσαμε ως χώρα την περίοδο 2012-2014 και απέτυχε οικτρά. Οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και σε ύφεση». Το επίπεδο του μισθού, υπογράμμισε, «είναι καθοριστικό -ιδίως για μια οικονομία όπως η ελληνική, που βασίζεται πολύ στην εσωτερική κατανάλωση και χαρακτηρίζεται από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις-, διότι βοηθά στην τόνωση της ενεργού ζήτησης και δίνει δυναμική στην οικονομία, ενώ δημιουργεί κίνητρο παραγωγικότητας για τους εργαζόμενους και γενικότερα τις επιχειρήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL