Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Γιώργος Γαβρίλης πρώην αν. πρόεδρος ΓΣΕΕ: / Γιώργος Γαβρίλης: Μνημόνιο Ν.Δ. στα εργασιακά!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Γαβρίλης πρώην αν. πρόεδρος ΓΣΕΕ: / Γιώργος Γαβρίλης: Μνημόνιο Ν.Δ. στα εργασιακά!

Μνημονιακά μέτρα μείωσης μισθών και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων για πρώτη φορά χωρίς απαίτηση των δανειστών. Αυτό επισημαίνει, σε σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ και μέχρι πρόσφατα αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Όπως σημειώνει, "η ένταξη στο λεγόμενο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο και ρυθμίσεων για τα εργασιακά δεν είναι τυχαία επιλογή. Αντίθετα, πρόκειται για συνειδητή επιλογή, με ιδιαίτερη σημειολογία, επειδή:

1) Είναι η πρώτη φορά, μετά το 2010, που λαμβάνονται μέτρα μείωσης μισθών και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων, χωρίς ν’ αποτελούν δεσμεύσεις των Μνημονίων και απαιτήσεις των δανειστών.

2) Προβάλλει πίστη στο νεοφιλελεύθερο πρόταγμα δικής τους κατασκευής (γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως), σύμφωνα με το οποίο η ανάπτυξη περνάει μέσα και από το ‘Βατερλώ’ των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών, ενώ κάθε αντίθετη άποψη κανιβαλίζεται.

3) Στέλνει μήνυμα προς τους επίδοξους επενδυτές, ότι η κυβέρνηση, πέραν των διοικητικών διευκολύνσεων, που τους απαλλάσσουν από τους περιβαλλοντικούς και πολεοδομικούς όρους, εξασφαλίζοντας γι' αυτούς ειδικό καθεστώς εξαιρέσεων και παρεκκλίσεων από τις ισχύουσες διατάξεις, είναι έτοιμη να εξαφανίσει και τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, φτάνοντας μέχρι τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

* Ο Γιώργος Γαβρίλης είναι πρώην αν. πρόεδρος ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL