Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση ΑΔΕΔΥ: / Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση ΑΔΕΔΥ: ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ προσπάθησαν να ακυρώσουν την 24ωρη απεργία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση ΑΔΕΔΥ: / Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση ΑΔΕΔΥ: ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ προσπάθησαν να ακυρώσουν την 24ωρη απεργία

Τη στάση των συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας (ΔΑΚΕ) και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. (πρώην ΠΑΣΚ - ΔΥΣΥΠ) και την απόπειρα να ακυρώσουν την απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη αποκαλύπτει με ανακοίνωσή της η "Ενωτική - Αγωνιστική Εκκίνηση".

"Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο μιας συνειδητής προσπάθειας των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και της ΔΥΣΥΠ (η οποία με ευθύνη της ηγετικής ομάδας της μεταβάλλεται ταχέως σε παράταξη του Μητσοτάκη στο Δημόσιο) να απονεκρώσουν από οποιαδήποτε λειτουργία αντιπαράθεσης με τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις πολιτικές της» σημειώνει η συνδικαλιστική παράταξη της Αριστεράς παραθέτοντας όλες τις ενέργειες καταστρατήγησης της απόφασης της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ:

"Το δελτίο Τύπου της προκήρυξης της απεργίας, μετά τη συγκέντρωση 10 ψήφων σε σύνολο 17, ανέβηκε στο site της ΑΔΕΔΥ και μετά από λίγη ώρα κατέβηκε κατόπιν εντολής του προέδρου και του γραμματέα (ΔΑΚΕ - Ν.Δ. και ΔΥΣΥΠ - παράταξη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αντίστοιχα) στους εργαζόμενους της ΑΔΕΔΥ και άνευ άλλης πληροφόρησης προς τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου ή της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

Κατά την (προχθεσινή) συνεδρίαση της Ε.Ε., αναρωτηθήκαμε και εγκαλέσαμε όσους προκάλεσαν την πρωτοφανή και πραξικοπηματική ενέργεια να κατεβάσουν με το έτσι θέλω απόφαση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ.

Στην αρχή μας είπαν πως δεν είχε πλειοψηφία, μετά ότι δεν υπήρχε απόφαση και έπρεπε να συνεδριάσει η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, μετά ότι δεν είναι και τόσο σημαντικά όσα περιέχονται στο νομοσχέδιο και καλύτερα να ασχοληθεί η ΓΣΕΕ και στο τέλος ότι συμφωνούσαν με την απεργία αλλά όχι με το πλαίσιο, καθώς δεν υπήρχε καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Τελικά, παρά τις επίμονες προσπάθειες να κωλυσιεργήσουν τη διαδικασία, ψηφίστηκε το αρχικό πλαίσιο".

Η "Ενωτική - Αγωνιστική Εκκίνηση" σημειώνει ακόμα ότι "είναι πλέον απαραίτητη η συγκρότηση ενός προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου, ειδικά μπροστά στο επερχόμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση έτσι ώστε να προασπιστεί η δημοκρατική λειτουργία και ο αγωνιστικός χαρακτήρας της συνομοσπονδίας, ξανακερδίζοντας την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL