Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Απολύσεις με "σφραγίδα" Βρούτση στην Εθνική Τράπεζα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απολύσεις με "σφραγίδα" Βρούτση στην Εθνική Τράπεζα...

Συνεχίζονται οι απολύσεις σε ενοικιαζόμενους εργαζομένους στην Εθνική Τράπεζα και, όπως καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χρηματοπιστωτικού Τομέα, "μέσα σε ένα μήνα έχουν γίνει οκτώ απολύσεις άδικες και αδικαιολόγητες".

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, "το σήμα για τις απολύσεις δόθηκε στις 8 Αυγούστου με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της παρούσας κυβέρνησης (σ.σ.: δηλαδή τις περίφημες τροπολογίες Βρούτση) να καταργήσει τις διατάξεις της αιτιολόγησης της απόλυσης και της συνευθύνης (του εργολάβου)”, ενώ επισημαίνεται ότι "οι απολύσεις ενοικιαζόμενων / εργολαβικών των 600 ευρώ είναι η μία όψη του ίδιου νομίσματος με το οποίο οι τραπεζίτες θα ανταμείψουν τους εργαζόμενους στον τραπεζικό κλάδο και η άλλη όψη είναι η απόσχιση κλάδου, π.χ. Τράπεζα Πειραιώς, και η μεταφορά των εργαζομένων οικειοθελώς ή/και με δανεισμό σε εξωτερική εταιρεία". Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χρηματοπιστωτικού Τομέα προσθέτει:

"Με την πρόφαση της ψηφιοποίησης, της πώλησης των κόκκινων δανείων, του κλεισίματος καταστημάτων θα οδηγούνται προς μεγαλύτερη ευελιξία οι εργασιακές σχέσεις και ο αποκαλούμενος μετασχηματισμός των τραπεζών που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με τα χρήματα των φορολογουμένων θα σκορπίσει νέα θύματα στη κοινωνία ακριβώς τη στιγμή που είχε αρχίσει να παίρνει κάποιες ανάσες".

Να σημειωθεί ότι στο τέλος Αυγούστου είχαν γίνει ήδη οκτώ απολύσεις, που συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο με τη δικαιολογία της περικοπής κόστους και της μείωσης των θέσεων εργασίας λόγω ψηφιοποίησης και κλεισίματος καταστημάτων. "Και παλαιότερα είχε επιχειρήσει να προχωρήσει η τράπεζα σε απολύσεις, με μεμονωμένα περιστατικά καταγγελίας συμβάσεων, που όμως είχαν ανασταλεί ύστερα και από τη παρέμβαση του σωματείου ΣΥΔΑΠΤΤ (Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα), υπογραμμίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χρηματοπιστωτικού Τομέα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα παρουσιάζει κέρδη 253 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019 -τα οποία έχουν αυξηθεί περίπου 500% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2018 και "στην επίτευξη αυτής της κερδοφορίας έχουν συμβάλει και οι ενοικιαζόμενοι / εργολαβικοί τραπεζοϋπάλληλοι και θα έπρεπε να ανταμειφθούν γι’ αυτό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL