Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Και έκπτωση στο πρόστιμο για αδήλωτη εργασία!

Eurokinissi

Όλο και πληθαίνουν οι παρεμβάσεις υπέρ των εργοδοτών που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και οι οποίες θα αποτυπωθούν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Χθες έγινε γνωστό ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προσανατολίζεται να αλλάξει τα πρόστιμα όσον αφορά την αδήλωτη εργασία, καταργώντας όλες τις ενδιάμεσες κατηγορίες που είχαν θεσμοθετηθεί μόλις το 2018, ενώ ταυτόχρονα καθιερώνει πιο φθηνό πρόστιμο στην περίπτωση που ο εργοδότης προσλάβει τον εργαζόμενο με σύμβαση πλήρους απασχόλησης τουλάχιστον για ένα έτος.

Συγκεκριμένα, η μοναδική περίπτωση να πέσει το πρόστιμο κάτω από τα 10.500 ευρώ θα είναι η πρόσληψη του εργαζόμενου για 12 μήνες με καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο θα πέσει στα 2.000 ευρώ (από 3.000 που προβλέπεται σήμερα).

Η μετατροπή της σύμβασης σε πλήρους απασχόλησης προβλεπόταν και από τις παρεμβάσεις που είχαν γίνει το 2018 από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, θα καταργηθούν όλα τα ενδιάμεσα πρόστιμα τα οποία συνοδεύονταν και από την υποχρέωση του εργοδότη να προσλάβει τον εργαζόμενο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Με τις προηγούμενες διατάξεις, οι οποίες θα καταργηθούν, προβλέπεται ότι αν εντός δέκα εργάσιμων ημερών από την ημέρα του ελέγχου ο εργοδότης προβεί στην πρόσληψη του εργαζομένου ή των εργαζομένων που διαπιστώθηκαν ως αδήλωτοι με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, το πρόστιμο μειώνεται α) στο ποσό των 7.000 ευρώ σε περίπτωση πρόσληψης με σύμβαση εργασίας διάρκειας τουλάχιστον τριών (3) μηνών, β) στο ποσό των 5.000 ευρώ σε περίπτωση πρόσληψης με σύμβαση εργασίας διάρκειας τουλάχιστον έξι (6) μηνών και γ) στο ποσό των 3.000 ευρώ σε περίπτωση πρόσληψης με σύμβαση εργασίας διάρκειας τουλάχιστον ενός (1) έτους.

Επομένως, καταργούνται τα ενδιάμεσα πρόστιμα, ενώ για 12μηνη (πλήρη) απασχόληση το πρόστιμο πέφτει από τις 3.000 στις 2.000 ευρώ.

Α.ΠΕ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις