Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Έφη Αχτσιόγλου: / Έφη Αχτσιόγλου: Συμπίεση μισθών και δικαιωμάτων το δόγμα της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου: / Έφη Αχτσιόγλου: Συμπίεση μισθών και δικαιωμάτων το δόγμα της Ν.Δ.

«Η Ν.Δ. έχει την αντίληψη ότι η ανάπτυξη της οικονομίας έρχεται μέσα από τη συμπίεση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στις εν κρυπτώ τροπολογίες Βρούτση "δέκα λεπτά πριν κλείσει η Βουή: Η μία αφορούσε την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες, για την καταβολή των μισθών και την τήρηση των ωραρίων τους, και η δεύτερη αφορούσε τον βάσιμο λόγο απόλυσης.

"Είναι απολύτως ψευδές το επιχείρημα περί φακελώματος των εργαζομένων. Ο εργοδότης δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία του εργαζόμενου παρά μόνο σε ό,τι αφορά τη δική του επιχείρηση. Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα ο εργοδότης και είναι απαράδεκτο ένας υπουργός Εργασίας να επικαλείται μία παράνομη πρακτική για να δικαιολογήσει την κατάργηση μέτρων προστασίας των εργαζομένων». Ο βάσιμος λόγος απόλυσης, πρόσθεσε, «είναι ρύθμιση που υπάρχει στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, είναι κεκτημένο του ευρωπαϊκού δικαίου και ισχύει στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών. Το να δικαιολογείται με βάσιμο λόγο η απόλυση ενός εργαζόμενου είναι μέτρο στοιχειώδους προστασίας των θέσεων εργασίας».

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό και απαντώντας σε ισχυρισμούς του υπουργού Εργασίας, η Έ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «ο επανυπολογισμός έχει γίνει για όλες τις συντάξεις και από 1.1.2019 είναι όλες επανυπολογισμένες. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε την περικοπή των συντάξεων και παράλληλα 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι ξεκίνησαν από 1.1.2019 να βλέπουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, οι οποίες θα συνεχιστούν σε βάθος πενταετίας».

Τέλος κατηγόρησε τον Γ. Βρούτση ότι "φουσκώνει" σκόπιμα τα νούμερα υπενθυμίζοντας ότι «κατέθεσα στη Βουλή στα τέλη Ιουνίου τα στοιχεία όπως τα έδιναν τα ίδια τα ταμεία και οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ) ήταν 107.000".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL